Nuffnang Gadget

March 2, 2014

Menu Sihat dan Ringkas...

Assalammualaikum dan selamat berhujung minggu...
hmmmm, kalau pagi-pagi ni mesti tengah pening kepala nak fikir menu apa kan untuk sarapan pagi...
ok, Alycia ada idea...

apa kata kita tukar selera dengan sediakan menu Wraps macam kat bawah ni...
;
;
;
;


sanga-sangat senang sangat nak sediakan...
lagipun, bahan-bahan adalah mudah dan tak payah nak carik susah-susah pun...
ikut kreativiti masing-masing...
yang paling penting adalah SIHAT...

1. Boleh beli kulit wrap yang dah ready made. Senang nak dapat, dekat Big Aeon, Giant, Tesco, Cold Storage pun ada rasanya... dalam 1 bungkus tu ada 8 keping. Harga pun murah jer dalam RM 7.00 ++ ..

-- ni contoh wrap yang Alycia beli --

2. Lepas tu untuk inti bolehlah gunakan macam-macam flavor. Tuna boleh, sardin boleh, hirisan ayam boleh, telor boleh... macam-macam lah.. 


Macam Alycia buat telor hancur lepas tu tambah sosej yang dipotong kecik-kecik...
lepas tu letak serbuk black peper sikit untuk bagi rasa...

3. Then bolehlah mula membungkus @ wrap ...


Memula keluarkan sekeping wrap. Lepas tu Alycia sapukan dengan planta sikit, then letak sos dan mayonis. lepas tu letak salad, timun. tomato dan balut...

Dah siapp... senang kan ;)

5 yang komen:

Lynn Hamzah said...

menu sihat nie...best best...

Normi Nieza said...

snng dan sedap./.:)

Ann said...

sama la..klu nak cpt or xde idea nak masak ape, Ann buat chicken wrap je..sng dan sedap..hehe

mekchu said...

banyak betul tumbuh-tumbuhan kat situ.. ini betul2 sihat ni...

Azhafizah Md Nor said...

fiza pun suka buat menu wraps je utk breakfast..senang n jimat masa.plus,sihat

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com