Nuffnang Gadget

April 17, 2014

Baju Muslimah Moden...

*scroll down for new entry*

Adakah anda peminat Fesyen Muslimah Moden??
Rata-rata antara kita yang bertudung pasti akan tercari-cari fesyen muslimah yang sesuai yang menepati syariat kita sebagai wanita Islam yang bekerja. Lebih-lebih lagi sejak kebelakangan ini ramai jugak artis tempatan kita yang melakukan hijrah dan memperlihatkan pemakaian Fesyen Muslimah Moden...

Antara artis-artis tersebut adalah ...
;
;
;

-- Irma Hasmie --

-- Diana Amir --

-- Miss Nina --

Fesyen Muslimah terkini sekarang memperlihatkan perkembangan gaya baju Muslimah yang cukup memberansangkan, terutamanya daripada segi rekaan dan stail baju itu sendiri. Jika dahulu baju untuk wanita berhijab kebanyakkannya terhad kepada pakaian tradisional sahaja namun kini lebih banyak pilihan boleh didapati buat wanita yang berhijab.

Fesyen Muslimah juga semakin mendapat perhatian di peringkat antarabangsa. Ini adalah hasil usaha para pereka fesyen dan mereka yang terlibat dalam mengangkat dunia fesyen Muslimah ke peringkat global. Hampir di mana-mana sahaja anda boleh dapatkan baju Muslimah seperti baju kurung moden, kaftan, jubah, peplum kurung moden dan macam-macam lagi. 

Jika anda adalah wanita yang bekerja mungkin agak susah untuk mencuri masa keluar membeli-belah. Tambahan pula bagi yang sudah berkeluarga pasti akan fikir banyak kali sebelum mengambil keputusan untuk keluar. Kini anda tidak lagi perlu risau akan hal itu kerana terdapat banyak blogshop dan website online shopping Malaysia di luar sana yang mempunyai koleksi dress Muslimah online di laman sesawang mereka. Apa yang lebih menarik ialah mereka menawarkan koleksi Muslimah wear yang cukup meluas daripada jenama-jenama terkenal dengan harga yang cukup berpatutan dan murah! 
Beli baju Muslimah moden sekarang dan nikmati retail therapy anda

Salah satu website online shopping Malaysia adalah ZALORA MALAYSIA yang memperkenalkan Baju Muslimah moden dengan rekaan yang lebih stylish dan menepati trend fesyen terkini. Ini memberikan peluang untuk wanita yang berhijab agar boleh menggayakan trend terkini dengan gaya yang sesuai dengan imej mereka. Antara yang paling popular ialah Muslimah tops seperti Muslimah blouse dan cardigan yang mempunyai potongan sopan dan tidak mendedahkan kulit.

Jom kita cuci mata melihat antara fesyen Baju Muslimah moden yang digayakan.

-- Sara Aira Chevron Fishtail Cardigan --

-- RAYHANAH PU Piping Blouse --


-- Sara Aynaa Batik High-Low Top --

-- ETHNIC CHIC AYU 3/4 Sleeve Blouse --

Jangan lupa untuk ke ZALORA MALAYSIA dan memilih Baju Muslimah moden terkini.

Pasti rakan-rakan sekerja anda akan terpesona dengan gaya baru anda ;)



8 yang komen:

Sidratul Muntaha said...

tapi zalora tak jual size xtra besar
lap air liur jelah nengok

Farah Waheda Wahid said...

yup baju muslimah moden always my choice kak Alycia... biar orang kata berhijab tetapi masih menjaga penampilan dan juga peribadi....

Azhafizah Md Nor said...

cantik jubah irma tu :)

adda syuhada said...

salam singgah...

Nad MamaZN said...

cantekkkk
tp yg cantek2 tu mesti takde saiz L@XL :(

ps: tahniah ;)
ps2: lego tu ada jual kt booth mainan kt mana2 shopping complex.. kat jusco equine pun ada..tp ada blogger eima jumpa kedai lg murah rm2 utk seketul..

Nurul ika ahmad said...

Saya singgah. Jom folow blog sy. Sy masih newbie. Sy folow awk smula. :) salam pekenalan

Norazlina Shariff said...

Best tgk fesyen terkini muslimah...nice sharing :)

Mazni Azmi said...

Memang cantik baju baju ni

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com