Nuffnang Gadget

April 21, 2014

Bila Mama dan Papa Masak...

haha, sejak kebelakangan ni Alycia dah dicop sebagai blogger memasak pulak hehe...
ada yang kata masuk blog kak Alycia ni mesti nampak makanan...
akak bukan pandai masak dik, tapi akak rajin masak sikit jer hehe...
itupun masak ikut dan, tak ikut resepi pun...
tu yang tak berani share resepi kat sini...

ok, minggu lepas en Ajip masak Kambing Panggang Marinate...
sebenarnya kambing tu memang dah beli yang ready made marinate...
Alycia tak pernah lagi buat marinate sendiri...
beli 2 keping lamb marinate dekat Cold Storage...
dah 2 kali beli, sedap jugak marinate lamb di Cold Storage tu...
cuma en Ajip tambah serbuk black pepper sikit kasi pedas dan ada umphhh...

-- 2 keping marinate lamb yang dah siap panggang --

Menu kambing en Ajip dah siap, Alycia cuma masak maggi goreng ajer...
itu pun sebab Adam yang request...
hai, kami ni sekarang ikut jer selera anak...
janji anak nak makan kan...

-- marinate lamb grill dan maggi goreng sedia untuk di makan --

korang menu apa petang ni pulak??
Alycia ingat harini nak masak sotong goreng kunyit dan sambal sardin hmmm...


5 yang komen:

Nasuha Puteri Nass said...

Assalamualaikum.... Wah nampak sungguh sedap dn menyelerakn...

Nad MamaZN said...

arini masak kari ayam ngan sayo campo :)

Farah Waheda Wahid said...

boleh jugak kak alycia, jadi blogger ber-niche food...or cooking... tapi serious sedap2 penampakkan imej semuanya...terliur iolss...

Sidratul Muntaha said...

lamb chop mmg sedap
nak ummp mgm kena buat marinated sendri
tapi lagi best klu ade orang yg masakkan
ahahah
kami rajin masak la jugak dan rajin share resepi
tpi kengkangan masa je takde nak try resepi pelik2 and international

Azhafizah Md Nor said...

bekerjasama memasak ye..bagusnya :)

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com