Nuffnang Gadget

April 18, 2014

Cekodok Pisang Di Pagi Hari...

ni request dari Adam sebenarnya...
ambik dia dari taska dalam kereta boleh pulak cakap 
"mama, dah lama Adam tak makan cekodok pisang..."

alahai anak, mama ni tak boleh dengar anak request nak makan itu ini...
seboleh-bolehnya di tunaikan...
kalau anak happy dengan apa yg kita masakkan, itu kepuasan kan ...

belikan pisang 2 hari lepas, tapi malam tadi tengok asyik dia makan jer pisang tu...
bilanya ni nak buat cekodok hehe...
malam tadi jugak Alycia terus blender pisang tu nak buat cekodok...
esok bangun pagi terus goreng...


nak sedapkan cekodok pisang kena blender sekali pisang dengan gula...
lepas tu bancuh dengan tepung...
dan biarkan 4 jam atau lebih...
baru di goreng...

-- bancuhan cekodok pisang dah siap malam tadi --

pagi tadi terus gorengkan...


bekalkan untuk Adam bawak pergi taska, en Ajip bungkus sikit makan dalam kereta...
Alycia tapaw bawak pergi kerja...
"kalau korang tak tau nak buat sarapan apa esok pagi, bole torai cekodok pisang hehe..."

6 yang komen:

Azhafizah Md Nor said...

sedapnya..boleh guna tips akak ni. :)

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, wallah. terliur sheila.. nak rasa sikit boleh? heee ~~~

eyqa yushaiza said...

cekodok cekodok pisangggg...
sedapnyaaa.. :OOO

Ahmad Zu Mal Md Rayi said...

Dah lama tak makan cekodok :)

Nini Hanini said...

terliuqq dah ni XD

aRz MoHa said...

cekodok fevret saya

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com