Nuffnang Gadget

April 19, 2014

Pajeri Terung Campur Carrot...


Happy Saturday friends...
kalau orang keje gomen harini cuti...
tapi time cuti pun keje jugak kan kat rumah...
lagi macam-macam keje nak buat hehe...

ok, sambil-sambil tak tau nak masak apa harini,
ha ni Alycia share Pajeri Terung yang Alycia masak hari Khamis lepas...
ni pun lauk request by Adam Zikry...
amboi anak bujang Alycia sekarang, main request jer ...
tetiba pulak suruh masak lauk terung sebab dia suka Nekma dia masak time kat kampung...
selera kampung taw si Adam ni...

tapi dengan syarat letak carrot !!
Adoi, Adam Adam...

-- pajeri terung carrot untuk Adam --

-- goreng ikan panas-panas, makan dengan nasik putih... layannn jugak --

Post gambar tu kat Nekma Adam, Nekma cakap resepi baru...
tak pernah dibuat kat orang masak pajeri campur carrot hehe..
"ingat nak bukak ladang carrot dah pencen nanti ;) ..."

11 yang komen:

Nasuha Puteri Nass said...

Assalamualaikum... Wah nampak sedap sekali..

Farah Waheda Wahid said...

selalu buat pajeri nenas jer... tak pernah buat pajeri terung lagi... tapikann nak cakap, kalau iolss nak masak yang berasaskan carrot kann... boleh lah cari kak alycia, kalau ash pun sama macam adam, suka carrot jugak...hik hik hik...salam sabtu kak...

nurfadilah suardi said...

macam sedap jer.Tak pandai nak buat, tapi My Love suka makan ni

tiey smilez said...

Xpernah buat lagi pajeri masak terung tu. Tapi Tiey suka sangat terung. sedap.hihihi

http://tieysmilez.blogspot.com/

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Alycia..nampak sedap 'resepi baru' tu..takpe la ikutkn jer ragam anak bujang kecik tu..janji dia mau mkn :)

RDZ Z said...

Kita suka ras pajeri ni..selalunya my mom suka buat pejeri nenas..best...rasa rempah dia memang kawa-kaw punya..

Mimi Azirah said...

Sedapnye...slalu mkn pajeri nenas..pajeri terung xmkn...kalo de pajeri terung slalu mik kuah aje..

MissNick said...

Tak pernah makan pajeri terung ni...selalu nanas je...resepi baru tu pajeri carrot hehe...

Saya dapat link blog ni dari segmen blogwalking kak Mia Liana...so ikut blogwalking n follow sekali :)

Mia Liana said...

takpe juga.... ada carrot sebagai penyeri.... heheheh sedap juga..

thanks sudi join segmen nak url #3, senarai blog ada di http://www.mialiana.com/2014/04/senarai-url-blog-3.html

Ida Yuni said...

Slm...wah...nmpak sedap=)
Dr segmen mialiana..Nway...jemput singgah
http://kisahkita-story.blogspot.com/2014/04/simple-1st-giveaway-blog-kisah-kita.html
p/s:slm knl...done follow#1051 =)

Azhafizah Md Nor said...

tak pernah lagi masak pajeri.

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com