Nuffnang Gadget

April 1, 2014

Ranking Alexa 1 April 2014 | Blog Alycia...

Sebelum ni Alycia tak pernah pun ambil tau pasal ranking Alexa ni...
tapi bila sesekali berborak dengan sifu hebat blog Mialiana.com
pasti Mia akan suruh letakkan widget Alexa ni di blog...
sebab dari sini blog kita akan dapat ranking global dan ranking di Malaysia...
Alycia walaupun dah lama berblog, tapi baru sekarang ni banyak belajar tentang cara-cara nak naikkan trafik blog...
Alhamdulilah, dapat pulak kawan-kawan macam Mia yang tak lokek ilmu hehe...

ok, ni status 1 April 2014 ranking Alexa Blog Alycia ...


Global Rank : 1,466,392
Rank in Malaysia : 10, 127

tapi nampak peningkatan di Global Rank tu...
Alhamdulilah, berkat update hari-hari walau pun kadang-kadang termis jugak hehe...

ok, targe next month untuk berada di bawah 1 juta untuk Global Rank dan Rank in Malaysia boleh capai at least 5,000 ++ ...
masih jauh nak pergi macam kawan-kawan blog yang hebat seperti Mialiana.com ...

Wish me luck ok ;)
"kalau kawan-kawan ada tips nak naikkan ranking Alexa ni, sudi-sudilah sharing yer ;) "

1 yang komen:

Normi Nieza said...

tinggi gak rank dalam malaysia..huhu

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com