Nuffnang Gadget

April 24, 2014

Sotong dan Peria Goreng Tepung...


Tepung Goreng Serbaguna jenama Thaqif...

ingat lagi tak entry yang Alycia dapat Tepung Goreng Serbaguna free dari seorang usahawan masa meeting di ofis??

so, Alycia kata balik nanti boleh try goreng dan rasa ...
Alhamdulilah, Alycia dah try ...
masa tu buat sotong goreng tepung dan peria goreng...
memang sedap, dah tak payah nak letak garam bagai...
semua dah siap dalam tepung tu...
tinggal goreng ajer....

-- ni peria dan sotong yang dah siap dilumur dengan Tepung Goreng Serbaguna --

menurut saudara usahawan tu, tips nak bagi sedap lepas lumur tepung 
biarkan dalam 2 minit baru goreng... 
sebab nak bagi tepung tu meresap ke dalam...
tapi kalau buat cendawan goreng, lepas basuh, toskan, lumur tepung terus digoreng...

bole goreng dengan minyak yang panas atau sederhana...


-- peria dan sotong yang dah siap di goreng --

tips untuk dapatkan peria yang rangup dari seorang kawan :

hiris nipis peria katak (peria yang kecil) dan terus basuh...
tak payah direndam, sebab nanti peria lembik...
tak kan rasa pahit bila dah goreng garing...
pastu makan dengan kuah kicap atau sos...
hmmmm, sedapppp...

cubalah ;)

7 yang komen:

mama tisya said...

yum2222

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, terliur sheila kak.. heee Y____Y"

:: Cik Viva :: said...

tak penah makan peria goreng tu..tapi nampak sedap je ni cicah pulak ng sambal kicap..mmg kena lah

Nasuha Puteri Nass said...

Assalamualaikum.... peria goreng tepung menarik tu...

Azhafizah Md Nor said...

memang sedap lagi lagi cicah sambal kicap tu..umphhh

Adlin Mohamad said...

bagus utamakan produk malaysia hehehe

Mimi Azirah said...

Tgk sedappp

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com