Nuffnang Gadget

May 10, 2014

Adam Nak Makan Kueytiow Sup...

Masa ambik Adam balik dari taska minggu lepas, masuk dalam kereta ajer Adam dah bisik-bisik kat telinga mama...
"mama, Adam dah lama tak makan sup ayam yang letak kicap pedas tu..."
alololo anak aku dah start mengrequest...
dalam kepala otak fikir dalam petiais ada ayam...
pastu tanya balik pada Adam...
"nak makan dengan nasik, mee atau kueytiow.."
terus Adam jawab "kueytiow sup mama.."

ok fine, jom teman mama ke pasar beli carrot dan saderi...
nasiblah di sini pasar bukak sampai petang, senang orang balik kerja nak ke pasar...

sap sap soi jer pun masak sup ayam...
pastu ketang-ketung tumbuk cili untuk kuah kicap...
siappppp menu makan malam...

-- kueytiow sup siap... dekat pasar ni ada 1 kedai yang jual kueytiow kecik-kecik macam tu --

-- ni kueytiow sup Adam... nak jugak letak kicap pedas tu --

-- sedapp mama... haha, anak oh anak.. belum makan dah sibuk cakap sedap..."

yelah nak, apa-apa yang Adam request mama cuba masak...
Anak kenyang, mama gembira haha...
"idea di hujung minggu kalau tak tau nak masak apa untuk anak-anak ..."

5 yang komen:

Azhafizah Md Nor said...

siap sambal kicap lagi tu?betul² anak orang noghori lah adam :) fiza pun suka kuew teow kecik² tu buat sup mmg sedap!

Farah Waheda Wahid said...

alahaiiii sedapnya kak alycia...macam nak kena datang raya jer ni... akak masak memang sedap walaupun tak pernah rasa, tengok gambar pun tau...

adda syuhada said...

as salam...
simple dan sedap....

Mimi Azirah said...

Huhuhu...nampak sedap....siap request kan..sweet aje...

QasehnyaRania said...

koteow mmg sedap.mkn x jemu.nk nk pekena dgn samabl kicap kan.
sy selalu beli koteow halus.suka sgt.
kalau area kl ni slalu bli dkt Nsk Selayang.

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com