Nuffnang Gadget

July 23, 2014

Iftar Di Luar Sepanjang Ramadan...

nampaknya bulan Ramadan tahun ni kerap jugak berbuka puasa kat luar...
yelah, pening-pening nak pikir masak apa kan...
last-last buka kat luar lagi sonang...
lagi pun, start dapat berbuka kat luar pun selepas 2 minggu puasa...
sebab aktiviti pening + muntah dah kurang sikit dah...


ni menu Iftar di Restoran Golek-golek...
1st iftar untuk Ramadan kali ni...
nanti Alycia buat full entry pasal restoran ni...
fully recomended kat korang...
menu pilihan siakap bakar bercili, udang butter telur masin, sup ayam dan telur dadar...


om the way nak ke Restoran Golek-golek tu singgah di Param Bandar Sungai Besi...
beli cucur sayur + kuah kacang...
ni member en Ajip yang jual... memang tiap-tiap tahun tak pernah mis...
sepatutnya ada sekali laksa buyung tapi Alycia tak boleh makan laksa time ni...


cheese nan dan ayam tandoori...
tetiba nak beriftar mamak style...
layan...




Iftar di Food Court Sungai Ramal...
en Ajip lah ni teringin nak makan meatball Abang Burn katanya...
so Alycia order satay willy...


ni Iftar di Restoran Chop & Steak di Seri Kembangan last week...
sila tengok perangai Adam yang tak sabar nak tunggu orang berbuka...
dah siap bantai kepak ayam dulu huhu...


menu mama semestinya Chicken Chop...


ni pulak kisah si kuih sum sum...
biasa en Ajip beli di cafe ofis dia...
hari-hari siap kirim jangan lupa beli kuih sum sum...
kalau dah habis, en Ajip kata nak beli kat tempat lain...
siap merajuk kata takmo, nak kuih sum sum kat opis en Ajip jugak...

bersabar lah ye en Ajip dengan tekak ibu mengandung ni...
memang maca-macam kan hehe...

5 yang komen:

Ann Ishak said...

meatball abg burn tu nampak sedap la pulak :)

Nad MamaZN said...

waaa menarik semua menu
kami baru 2x kot buka kt luar huhu

idzwa kamaruddin said...

nyumsss!~

adianiez AIDA said...

alamak! sedap la plak tgk nan & tandoori ayam tu. feveret!!!

Azhafizah Md Nor said...

seronoknya berbuka kat luar..macam macam menu ada..

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com