Nuffnang Gadget

August 8, 2014

Kisah Alycia Mengandung Kali Ke-2...

Assalammualaikum...

oh harini tak nak up lagi gambar raya...
biar korang up dulu gambar korang, yang Alycia punya kasi simpan dulu hehe....

ok, arini baru nak start cerita pasal kisah mengandung kali ke-2 ni...
Alhamdulilah, memang syukur sangat-sangat dengan rezeki yang diberikan olehNya...
Alycia tak merancang pun, memang dah lama teringin nak tambah anak lagi...
lagipun si Abang Adam dah besar dah, dah 5 tahun...
selalu cakap dengan en Ajip rindu pulak nak bau baby hehe...

masa awal-awal tahu diri mengandung, masa tu dah masuk 6 minggu kalau tak silap...
perasan rasa macam mengandung sebab period dah lewat 2 minggu...
lepas tu rasa pakai kain dah ketat sangat kat bahagian perut ni...
selalunya kalau ternaik badan pun takdelah ketat...
dan lagi satu selalu rasa macam pening especially time malam nak tido...

so, buat keputusan buat ujian kehamilan sendiri...
nampak double line, dah saspen dah...
petang tu jugak pergi ke klinik dan bila scan memang doktor sahkan mengandung 6 minggu...
masa tu pergi klinik dengan Adam...
punyalah Adam excited bila doktor kata nak ada baby...
siap pegang gambar scan tu nak tunjuk kat papa...


mula-mula mengandung ni memang takde alahan apa pun...
rasa ok jer... sebab masa Adam dulu bila tau pregnen jer terus lah segala loya mak nenek tu datang otomatik... so syukur sangat...
siap boleh pergi mengantar sepupu kahwin lagi kat kedah time masuk 9 minggu tu...

-- ni picca masa 9 minggu di Kedah... memang belum ada tanda alahan lagi masa ni --


masuk jer 10 minggu dah start alahan muntah-muntah dan takde selera makan...
memang rekod kerja pun teruk betul time ni...
kejap kerja, kejap cuti, kejap mc...
memang tak larat... nak makan tak tarat, nak masak tak larat, nak bangun tak larat, nak mengemas lagi tak larat... update blog pun tak larat...
memang totally kerja rumah dan masak en Ajip yang buat...
syukur sangat sebab en Ajip faham keadaan time ni...
bayangkan dari kandungan 10 minggu sampai 14 minggu turun berat badan 4 kg huhu...
siap drip air lagi kat hospital, cuma tak warded jer...

-- ni picca masa 12 minggu berbuka puasa di luar --

masuk 14 minggu Alhamdulilah, keadaan dah kembali normal...
dah kurang loya dan muntah-muntah...
tu yang rajin 2 minggu puasa sebelum raya tu masak macam-macam nak buka puasa...
tu yang dah rajin update blog balik tu...
lepas dendam orang kata...
memang makan tak ingat time raya haritu...
seronok sangat dapat makan macam-macam haha...

-- gambar masa 17 minggu with kakak ipar yg sama-sama preggy, perut pun dah maju ke depan haha... penangan makan time raya --

Alhadmulilah, minggu ni dah masuk 18 minggu...
cepat jer masa berlalu...
harap-harap mama dan baby dalam kondisi yang baik...
ramai yang tanye baby boy ke girl ni...
entah, Alycia tak scan lagi pun...
saje jer nak suprise... tak kisah la boy ke girl janji sihat...

korang rasa boy ke girl hehe...


4 yang komen:

Nad MamaZN said...

alhamdulillah
hepi utk alycia n famili
tak sabo tggu adam versi girl..ehhh? hihihihi

sYiRa LoKMaN said...

alhamdulillh..menanti rezeki..hehe

Hafiz Hafizol said...

tahniah kak .. xoxo

Azhafizah Md Nor said...

fiza tumpang happy..take care kak

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com