Nuffnang Gadget

September 3, 2014

Aktiviti Cuti Merdeka...

Aktiviti cuti 2/9 haritu...
lepas balik dari bengkel di Felda Residence Trolak masa hari merdeka tu, memang dah plan cuti hari Isnin tu malas nak keluar pergi memana...
nak rehat kat rehat jer + mendobi baju untuk 3 hari bercuti huhu...

kalau time cuti, pagi-pagi celik mata biasalah yang akan bising-bising lapar tak lain tak bukan si Abang Adam... 
sibuk cakap Adam dah lama tak makan roti canai...
alolo, kesian pulak tengok...
ajak en Ajip pergi maple...
tapi dah sampai tak nak order roti canai pulak...

-- order megi goreng pulak... siap request dengan mamak letak carrot --

siap cakap lagi mama cepatla ambik gambar...
Adam nak makan dah ni...
alahai, anak blogger memang macam tu kot hehe...

-- ni mama punya menu, roti telor --

balik dari minum pagi, singgah pasar kejap...
cakap dengan en Ajip teringin nak makan sup tulang...
dah si Adam pulak sibuk nak makan sotong ...

inilah menu tengah hari tu, layan tekak masing-masing...

-- sambal sotong request by Abang Adam --

-- sup tulang + sambal kicap menu teringin mak buyong... en Ajip pun suka jugak sup tulang --

lepas dah kenyang, masing-masing terbungkang...
syok betul duduk rumah rehat-rehat sambil layan movie...
maklumlah Astro bagi siaran free haritu kan ...

aktiviti petang pulak Alycia memanjakan bunga-bunga di taman mini yang sekangkang kera tu...
aktiviti menyiram dan membaja bunga...
Alhamdulilah, pregnen kali ni bung-bunga menghijau...
tak macam pregnen Adam dulu, habis semua bunga mati kering kontang...
memang tak minat nak tengok bunga langsung time tu huhu...

-- taman mini, port santai petang-petang... ada bunga orkid tengah nak berbunga --

korang pergi mana pulak time cuti haritu ??


8 yang komen:

Syeeda said...

syeeda lepak kat rumah je cuti aritu. hii cantik orkid akak =)

Normi Nieza said...

sedpnya..:)

Ainim Suju said...

best tu sup..saya pun suka

syawalsimpsons said...

seronok jalan2...

Nad MamaZN said...

kami cuti p tepeng hehe
walau dok umah je pun tp bila dihabiskan dgn insan tersayang rasa cam heaven sgt kan? :)

Diana Rashid said...

Bagus la anak2 ada selera nak makan..

Azhafizah Md Nor said...

lepas kat rumah dengan family memang best..ade pulak masak makanan sedap kan :)

Maria Firdz said...

Bestnya makan-makan..

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com