Nuffnang Gadget

September 9, 2014

Sambal Sardin Goreng ~ Masakan Malas...

semalam adalah hari malas sebenarnya...
malas nak masak kalau boleh...
tapi si Adam pagi lagi dah cakap dalam kereta "mama Adam dah lama tak makan ayam goreng.. nanti mama masakkan ayamn goreng macam Upin Ipin yer..."

jadinya bila petang tu kuatkan lah semangat nak beli ayam nak gorengkan untuk Adam...
tapi nampak ayam kat mini market kat rumah tu macam tak berapa nak fresh...
cakap dengan Adam tak jadilah nak masak ayam...
mama goreng sardin jer boleh tak...

terus ayam goreng bertukar jadi sambal sardin goreng...

-- Sardin Goreng Kicap --

lepas tu gorengkan telor untuk Adam...
dah ini jer lauk semalam makan berdua dengan Adam...
en Ajip kata dia balik lambat sikit nak lepak jap minum teh dengan opismate dia...
tapi siap kirim bungkus roti bom 1 untuk mak buyong haha...

-- malam tu makan roti bom dengan sambal sardin pulak --

mama sibuk makan roti bom, Adam sibuk pulak nak makan roti dengan sardin...


see, 1 lauk orang malas boleh makan macam-macam kan haha...


2 yang komen:

Normi Nieza said...

sdap jgk tu..:)

Azhafizah Md Nor said...

sardin yang boleh dimakan dengan ape je..sedap kan :)

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com