Nuffnang Gadget

September 11, 2014

Segmen Ben Ashaari : Impian ku, Seorang Blogger !


ok, pagi ni nampak pulak blogger Ben Ashaari ada buat Segmen Ben Ashaari : Impian ku, Seorang Blogger ! Wah, menarik jugak ni... dah lama rasanya tak join segmen-segmen camni...

so, kalau korang nak join just klik pada banner kat atas tu...
tarikh tutup : 11/9/2014 , jam 8 malam

Ada sedikit assignment setiap blogger kena buat :

Ceritakan serba sedikit latar belakang korang , secara ringkas.

Ok, sebelum bermula, baik perkenalkan diri dulu. Di dunia blog, saya dikenali sebagai Alycia.. nak panggil Alycia boleh, kak Alycia pun boleh... seorang isteri dan mama kepada my hero Adam Zikry dan coming baby... seorang kakitangan kerajaan dan di masa yang sama bergelar blogger dengan Blog Myalycia.

Ceritakan juga kelebihan blog korang ! Kenapa blog korang patut jadi pilihan rakan pembaca ! Ahaaa… Jangan panjang panjang yer.

Blog Myalycia adalah blog yang santai. Bak kata orang putih lifestyle blog. Memaparkan kehidupan kami sekeluarga, ragam anak, tempat-tempat jalan yang kami kunjungi atau tempat makan yang kami pergi, semua akan dicatatkan di Blog Myalycia.

So, jom lah berkenalan dengan Blog Myalycia ;)
Mana tau sambil-sambil berkunjung boleh merapatkan silaturrahim antara kita di alam maya kan...
Boleh klik pada banner kat bawah tu...



Bagitau pada rakan pembaca , apa impian korang bila jadi blogger ni.. Kot la nak dapat handphone percuma ke.. Gi melancong percuma ke.. Jadi retis ke.. Haaa.. cer citer , cer citer…

Impian Alycia sebagai seorang blogger mestilah nak dikenali macam Abang Ben Ashaari haha... ye, sebelum ni tulis blog sekadar suka-suka, tapi nowadays ramai dah blogger jadi femes di atas usaha gigih mempromosikan blog mereka. kalau saya sebahagian daripada blogger yang dah femes tu, bertuahlah hai rasa badan... mana tau dapat peluang bergambar di Effel Tower ye dak hihihi...

Apa-apa pun, yang penting niat kita kan...
Kalau kita rajin berblog, tak cari musuh dan merapatkan silaturrahim antara kita, Insya Allah mana tau impian tu jadi kenyataan ;)

ok, itu ajer...

19 yang komen:

Normi Nieza said...

nice..:)

HASRUL HASSAN said...

As-salam.
Untuk menjadi blogger yang dikenali, kena usaha bersungguh-sungguh .. dan tanamkan azam yang kuat.

Impian kena tinggi supaya usaha kita pun akan buat lebih.

Semoga berjaya.

www.hasrulhassan.com

Yan Ty said...

Salam Kenal!

Selamat Berblogging !!

najla mohayidin said...

salam perkenalan. :)

saya follow Alycia :)

follow back kalau sudi :p

http://najlamohayidin.blogspot.com/

ros_reeza said...

moga terus maju jaya dalam dunia blog :)
Singgah dari segmen yang sama.
http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

Cik Fafa said...

salam kenal! =)

Sunah Sakura said...

salam kenal dan selamat berblog! :)

Akif Imtiyaz said...

Salam Ukhuwah Fillah .. Singgah Dari Segmen Yang Sama..

Anizz Annisa said...

salam kenal.. happy blogging :)

http://www.adnan-daughter.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

Diana Rashid said...

semoga tercapai impian nya..

calrase patrick said...

semoga impian awak terlaksana . selamat bersegmen :)
http://calrasepatrick.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

Mohd Selim Zainal said...

Assalammualaikum... datang daripada segmen yang sama, suka dapat berkenalan dengan anda : Segmen Ben Ashaari : Impianku Seorang Blogger

mselim3

ArY + ShA = AmZaR FaYyAdH said...

Assalam,
salam perkenalan dari saya blogger baru..
epy bersegmen jugak yer..
harap dapat berkenalan dan menyokong saya yer...
jemput singgah yer :
http://aryshafayyadh.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

Azhafizah Md Nor said...

impian setiap blogger ni..all the best kak..selamat bersegmen :)

Ade Arif said...

Salam ukhwah fillah
Ade singgah...

http://bimbinganbelajar29.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

Sha Nikitasakura said...

Salam perkenalan kak Alycia..
Nama pun dh femes..mcm nama retis.. :)
Smg tercapai apa yg dhajati.
Gud luck.
Done follow..
Jemput ke sini:
tellingstory1.blogspot.com

AyuInsYiraH said...

ayu datang dari segmen yang sama.. ada masa singgah la ke blog ayu ye... boleh nanti follow sekali blog ayu...tq..

semoga impian awak tercapai...

http://www.ayuinsyirah.my/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

deno said...

bw dari segmen ben

fadhil eda said...

singgah sini

http://eurukaseven.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com