Nuffnang Gadget

September 4, 2014

Sesi Memilih Baju Baby...

Aktiviti malam semalam...
Alycia keluarkan semua baju-baju Adam masa baby dulu dari stor...
dan mulalah sesi memilih baju baby yang elok-elok...
baju Adam masa baby dulu, dah 5 tahun dah...
boleh recycle balik untuk adik Adam nanti...

yelah, minggu ni pun Alycia dah masuk 22 minggu...
so, buat pelan-pelan tak nak terkejar-kejar semua benda nak buat di saat akhir...

selepas semua kotak habis diselongkar...
dan inilah hasilnya...
;
;
;
;


nampaknya baju tido lengan panjang tu memang banyak yang masih elok...
yelah, masa tu banyak beli saiz New Born, pakai sekejap jer pun...
lepas tu macam napkin tak payah beli dah sebab ada 5 helai masih baru dan tak pakai lagi...
selimut pun tak payah beli sebab ada 2 helai masih elok...
barut baby pun ada 5 helai masih elok, maybe tambah sikit...

cuma kena beli towel, sarung tangan dan kaki, dan baju pakai siang sebab baju masa Adam yang pakai siang banyak dah bagi baby Faleeq, sepupu Adam yang baru lahir bulan 3 haritu...

buat masa ni plan taknak beli yang kaler pink atau biru...
sebab tak tau lagi jantina...
play safe beli yang kaler boleh pakai dua-dua baby boy or girl kan...
nanti dah lahir baby baru tambah lagi...
"korang macam mana, recycle tak baju anak-anak korang..."

7 yang komen:

syawalsimpsons said...

sue untuk anak2 mmg recycle...si tecik tu sejak lahir beli sikit2 je...abg dier kena beli banyak, sebab banyak baju abg die jatuh kat si tecik tu

Diana Rashid said...

huhu.banyak dah tu..baju2 tak payah beli dah..lagipun baby2 ni pakai kejapje..badan cepat naik..

Farah Waheda Wahid said...

memang betul kak alycia, baju newborn pakai sekejap jer...Farah banyak dah bagi kat colleague dah...semua nampak baru2 lagi... tau hari tu bagi kat kak Alycia...hu hu hu... tak apa, next round...

Nad MamaZN said...

waaa
suka saat2 ini...
huhu

Azhafizah Md Nor said...

dah bersiap sediakan awal..banyak baju adam ye..senang boleh recycle balik xyah nak beli lagi kan..cuma tambah ape yang perlu je..kalau qst baby mesti banyak koleksi baju ni

CikLa Shahril said...

Kita pn sama gak. Just tambah skit2 je. Belikan la skit baju baru utk org baru kan. Yg lain recylce kakak2 punya mna yg masih elok.... Cikla pn almost 9 bln... Tgh tunggu hari... Berdebooo lak walaupn dh ketiga... Doakan cikla k... U take care too.. Nnti leh share2 gmbo baby... Hehe

Maria Firdz said...

Wah.. Banyaknya..

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com