Nuffnang Gadget

October 8, 2014

Minum Petang Di Umai Cafe...

Siapa yang tinggal di Putrajaya, mesti tau Umai Cafe ni di mana...
salah satu feveret place Alycia bersantai petang-petang lepas ofis...
kes malas nak masak hehe...
lagipun menu minum petang kat sini sedap-sedap jugak...

Apa yang kami selalu order...

-- Nasi Goreng Kampung + Telur Dadar --

Mak buyong petang-petang pun kena makan nasik...
setakat makan roti mana tahan hehe...
nasio goreng kampung kat sini ok, boleh rekemen...

-- Nasi Lemak Telur Mata --

ni feveret food Adam...
tak taulah apa yang dia suka sangat kat sini makan nasik lemak...

-- Cekodok Pisang --

ha, ni pun antara menu minum petang yang best...
makan pulak dengan teh tarik...
mavelessss...

banyak lagi menu best yang korang patut cuba antaranya Kueytiow Kungfu, Mee Rebus, Cucur Udang, Lempeng Pisang, Roti Jala...

Kat mana tempat Umai Cafe?

Restoran ni betul-betul tepi tasik kat presint 2, Putrajaya... 
dekat dengan Monumen Alaf Baru... 
kalau siapa tak tau carik lah sign board Monumen Alaf baru, mesti jumpa punya...
"terasa macam nak makan Kueytiow Kungfu la huhu..."

3 yang komen:

Vee Sandi said...

tepi tasik ... blh cari nanti . selalu gak pi tasik tu tapi x perasan lak ada cafe .

Azhafizah Md Nor said...

dah jadi port favourite ye kak..menu sedap memang best layan kan :)

CT Humairah said...

bhahahaha 'Umai' adalah antara nickname yang kawan kawan penah kasi untuk adress CT bahaha..

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com