Nuffnang Gadget

October 17, 2014

Rezeki Daging Korban...

Minggu lepas mama Alycia mesej...
cakap tak balik kampung ke, sebab daging korban banyak dapat...
nak masak makan sporang-sorang tak best...
yelah kan, dah mama kak Alycia tu memang duk sorang-sorang kat kampung...

pastu cakap ok, balik minggu ni boleh masak...

so, last week hari Sabtu balik kampung...
plan nak masak daging korban yang dapat tu...
bukan setakat daging, tulang pun dapat...

dah plan tulang tu nanti kita masak buat sup...
daging kita buat rendang...

dan hasilnya...


itulah dia sup tulang makan dengan sambal kicap...
dan juga rendang daging...

Adam bila nampak mama dia masak rendang siap tanya, nasik impit takde ke mama...
ingat ni hari raya ke Adam hehe...
"korang banyak tak dapat daging korban...."

3 yang komen:

Diana Rashid said...

saya punya daging semua dah habis/..heheh..buat sup jugak..musim hujan ni patut la buat sup..kasi panas sikit..:)

Lynn Hamzah said...

sup tulang memang best...anak-anak lynn suka makan...

Azhafizah Md Nor said...

sedap makan daging korban ni masa fresh baru dapat tu kan :)

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com