Nuffnang Gadget

October 9, 2014

Shoping Ikan...

cuti hujung minggu takde buat apa-apa kat rumah...
en Ajip ajak pergi shoping ikan...
maklumlah ikan gapy kat akuarium kat rumah dah tinggal sekor...
sian dia takde kawan-kawan huhu...

memang tabiat ikan gapy ni kalau lepas beranak, mesti akan mati kan...
tulah dari banyak-banyak dah tinggal sekor jer yang hidup...
lain abis mati...

kami selalu pergi beli ikan di area Shah Alam...
memang besar kedai ikan ni...

-- semangat Abang Adam nak pergi beli ikan... time ni dia demam, sian --

-- mak buyong pun nak interframe.. adoi, perutku dah makin bolattt hehe --

biasa kat sini ikan gapy banyak pilihan...
dah siap asing female dan male...
RM 2 sekor .. beli 5 free 1 ...

-- biar lah en Ajip dan Adam yang pilih ikan... mama duk tepi jer --

-- si bujang mama.. nampak dah besar sangat Abang Adam ni taww --

ok, dah settle semua beli ikan plan nak ke seksyen 7 pulak...
pergi Jakel beli kain untuk kawin Acu Adam bulan 12 nanti...

-- tadaaaa, ikan-ikan dah berenang-renang di rumah baru --

cantik dan tenang jer bila tengok ikan kaler-kaler ni ;)


6 yang komen:

Normi Nieza said...

comelnya ikan2 gapy tu..:)

Azhafizah Md Nor said...

jauhnya pergi beli ikan kak..comel comel je ikan semua dalam akuarium tu.

Lynn Hamzah said...

syoknya bila kat rumah ada ikan...leh tenang fikiran bila tengok ikan nie...

Diana Rashid said...

cantik ikan2 gapy ni..memang sesuai jadi ikan hiasan..

siti alfakhishah aman said...

CANTIKNYE.. WARNA WARNI IKAN NYA.. ORANG TUA CAKAP BELA IKAN DEKAT RUMAH.. MURAH REZEKI.. INSYAALLAH.. :)

CT Humairah said...

rajinnya bela ikan.. ikan yang kaler pepel tu apa ikan laga ? cantik.. hihi tak bela ikan laga ? ikan nemooo..??

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com