Nuffnang Gadget

February 17, 2015

Menu Berpantang : Sup Ikan Merah..



Alahai, dah nak habis pantang baru sibuk nak upload pasal menu berpantang. Sebab Alycia pantang sendiri so masak yang simple-simple jer. Semestinya lauk singgang dan sup yang selalu Alycia masak.

Ni salah satu menu berpantang, sup ikan merah. Lepas tu ada pulak ulam pegaga yang makan macam tu ajer di buat sebagai ulam.

Alycia ada terbaca dalam majalah Saji yang ibu berpantang elok makan sayur pegaga sebagai ulam untuk melancatkan peredaran darah dan membantu mengecutkan rahim.

Macam kunyit, halia dan lada hitam Alycia tak di galakkan makan oleh doktor sebab baby Aliff ada prolong jaundice. So, memang tak makan langsung..

posted from Bloggeroid


3 yang komen:

Normi Nieza said...

terbaik..:)

Adlin Mohamad said...

sama b, kita dulu time keysha berpantang sendiri 2 week je mak dtg tengok2 so hari2 la google menu org berpantang cser

Azhafizah Md Nor said...

simple pun sedap

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com