Nuffnang Gadget

April 14, 2015

My Breastfeeding Journey...


Alhamdulilah, harini baru Alycia sempat nak cerita pasal perjalanan breastfeeding untuk baby Aliff...

Alhamdulilah, dengan izin Allah Alycia masih fully breastfeeding untuk baby Aliff dari Aliff lahir sampai sekarang... clap clap untuk diri sendiri...
masa Adam dulu Alycia hanya sempat susukan Adam sehingga 2 bulan...
lepas tu Adam dah minum susu formula...
entahlah, mungkin sebab anak pertama dan pengalaman kurang dengan penyusuan susu ibu ni...
tiba-tiba susu dah kurang dan kurang dan akhirnya takde...

tapi bila Alycia mengandung kali ke-2, memang dah start berazam nak susukan baby Aliff sehinggah 2 tahun Insya Allah...
doakan Alycia yer kawan-kawan...

dan dalam menyusukan baby secara ekslusif ni, Alycia nak share 1 blog yang Alycia memang tabik dekat owner blog ni yang dapat menyusukan ketiga-tiga anaknya hingga usia 2 tahun...
siap buat blog untuk breastfeeding lagi...


Suka dengan kata-kata hikmah pemilik blog ini....

"Menyusu Itu Indah..."

7 yang komen:

syawalsimpsons said...

sokong..meyusu itu mmg indah....keep it up yaa alycia..

NURUL AQIDAH AZAHAR said...

alhamdullilah..yg penting mindset..feel free nk tips penyusuan dari ida..bila2 masa boleh whatsapp 0174636210

support breastfeeding until 2years old

Cik Puan Rann said...

sy pun tgh usaha nak bf Iskandar sampai 2thn. skrg ni cmpur dgn fm jg ... ;(

Siti Rohaida Yusof said...

teringin nak bf anak kedua ni selama 2 tahun...harap berhasil

Z@i Z@mR33 said...

kipidap...sy hr tu x smpai stahun itu pon sulam dgn FM

Nad MamaZN said...

moga dipermudahkan perjalanan penyusuan alycia n aliff..

zakwan n nayli alhamdulillah sampai 2thn.. lepas 2 thn sambung lg tp dah campo ngan fm.. moga baby yg ni sama gak mcm abg n kakaknya.

mama_onie said...

Ya allah bahagianya masing mading dpt BF anak... sedih teringat kisah 6 thn lepas x sempat dan x dpt BF anak... hope anak kedua ni mampu BF sampai 2 tahun. In shaa allah.. amin!

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com