Nuffnang Gadget

April 16, 2015

Perkembangan Aliff Zhafran 1 - 3 Bulan...

harini baru mama nak update perkembangan Aliff Zhafran dari 1 bulan hingga 3 bulan...
lama betul mama peram cerita dan gambar baru nak update...
kisah Alycia bersalin kalini pun belum update lagi...
adoiiii, nampaknya masa seakan mencemburui ku huhu....

1 bulan


Aliff masa 1 bulan...
Aliff memang lahir besar sikit dari Abang Adam...
so, banyak baju Abang Adam yang pakai 3 masa 3 bulan, umur sebulan Aliff dah bole pakai...
berat masa ni 3.9 kg...
berat masa lahir 3.14 kg...

2 bulan


ni masa bawak checkup Aliff 2 bulan di klinik...
good boy dia.. siap tido lagi...
berat masa 2 bulan dah naik 4.6 kg...
time ni dah seronok dah nak agah-agah dia sebab dah mula tunjuk tindak balas senyum dan ketawa...
pastu dah start masuk tangan dalam mulut...
start angkat kaki...
pandai berborak jugak... nangis kalau orang tak layan dia borak hehe...

-- seronok dia bila kita agah-agah nak ambik gambar --

-- dah start angkat kaki dan main tangan --


3 bulan


ni masa 3 bulan nak bawak g klinik check up...
berat masa 3 bulan 4.85 kg...
tapi nurse kata takpe sebab BMI Aliff masih normal...
naik sikit jer dari 2 bulan...
maybe sedap sekarang ni dah start lasak sebab dah start nak buat keje...
nak mengiring jer keje dia nak meniarap...
tapi belum pas lagi meniarap...


lepas cucuk 3 bulan haritu Aliff demam..
cian Aliff...
patutnya haritu mama dah start keje...
tapi sebab Aliff demam mama ambik cuti lagi jaga Aliff...

Alhamdulilah, mama happy sangat tengok perkembangan Aliff depan mata mama...
sekarang mama dah keje, rasa tak sabar nak pukul 5.00 petang nak ambik Aliff dan abang Adam kat taska...
rindu dengan dua-dua anak mama ni...

Alhamdulilah juga sampai sekarang Aliff masih menyusu dengan susu badan mama...
semoga urusan mama menyusukan Aliff dipermudahkan semoga usia Aliff 2 tahun...
Amin...
"mama, papa & Abang Adam sayang Aliff ..."

2 yang komen:

syawalsimpsons said...

seronok tgk anak membesar depan mata

Normi Nieza said...

seiras abg adam..:)

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com