Nuffnang Gadget

May 8, 2015

Adam & Aliff ...

harini nak update cerita pasal budak 2 orang ni la...
sape lagi kalau bukan Abang Adam dan Aliff...

Abang Adam sekarang ni dah start belajar takewando tawww...
masa mula-mula masuk sekolah tu cikgu ada tanya nak belajar takewando ke tak...
tapi dia tak dapat nak imagine kan takewando tu macam mana...

lepas tu ada satu hari tu master yang ajar takewando tu datang demo kat budak-budak macam mana belajar takewando...
terus Adam pun nak join...
yuran sebulan RM 60...
belajar sekali seminggu lepas kelas...

oklah bagi lah dia belajar...
kang anti-sosial pulak mama tak bagi join dengan kawan-kawan...

-- masa ni tengah test pakai baju kat rumah... sebenarnya mama tak reti nak ikat tali pinggang tu macam mana haha --

-- Adam cakap bila dah belajar takewando dah boleh jadi Ninja ye mama --

ok yang ni pulak kisah si Aliff...
amboi sejak dah masuk 4 bulan ni macam-macam kepandaian dia sekarang ni...
takpe, mama suka...
sel-sel otak sedang berhubung huhu...

-- tengok sekarang dia suka buat apa... main air liur je keje dia --

pastu malam-malam pun sekarang ni dah takmo tidur bedung dah...
yelah, sekarang ni pun malam-malam panas...
sian pulak dia berpanas bedung tu...
tapi kalau tak bedung tangan tu tak reti duduk diam pulak...
kejap-kejap nak gosok muka...

-- gaya tido dah macam orang besar dah --

dan 1 lagi sekarang Aliff suka ambik gambar...
tau ajer bila mama pegang telefon kata nak ambik gambar...
cepat-cepat dia ready senyum huhu...



lagi 1 sekarang ni Aliff dah pandai angkat kaki dan masukkan dalam mulut...
orang tua-tua kata kalau buat macam tu baby nak adik lagi yer haha...
ehhh jangan la.. tunggulah Aliff besar dulu...
penat masa mengandung dan bersalin pun tak habis lagi ni...


Alhamdulilah, nampaknya Aliff sudah banyak mempelajari benda baru...
Insya Allah, kita tunggu lagi perkembangan Aliff bila masuk 5 bulan nanti...

3 yang komen:

Farah Waheda Wahid said...

alooo, tomey tomeynya si kecik ni....

syawalsimpsons said...

ehh baju sama ngan izz la si aliff ni

Azhafizah Md Nor said...

semangat Abang Adam nak belajar Taekwando..takpe, nanti adik Aliff dah besar aktif macam Abang Adam ye

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com