Nuffnang Gadget

May 30, 2015

Ketupat Sotong...

korang pernah makan tak ketupat sotong...
seriusly Alycia memang tak pernah makan...
selalu dengar orang dok citer pasal ketupat sotong...
especially yang belah-belah pantai timurkan...

petang rabu lepas Alycia ada event di Cyberjaya ...
samapi-sampai staff kat situ terus cakap ok Puan boleh masuk ambik tempat duduk dan bolehlah menjamu selera yer...
ingatkan setakat kuih-muih biasa menu minum petang...
sekali tengok ada ketupat sotong...
apa lagi, terus je ambik sekor sotong...
tu pun pilih yang kecik jer sebab Alycia masih pantang lagi makan pulut lepas bersalin ni...
takut angin...


bila dah rasa baru tau ohhh macam ni rasanya...
note bad lah... sotong tu lemak-lemak dalam sotong ada pulut...

memang ketupat sotong ni salah satu menu dessert yer...
bukan dibuat lauk yer...
sebab Alycia tak tau sebab 1st time makan...
saje tanya kat korang yang memang arif tentang ketupat sotong...


3 yang komen:

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Sama la dgn Kak Atie xpernah mkn ketupat sotong..dgr kwn2 alam maya citer jer :D

Azhafizah Md Nor said...

tak pernah rasa lagi ni..teringin nak rasa jugak

adianiez AIDA said...

aida pun x pernah rasa.
dgr aje...
ni org kelantan punyer makanan kan?

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com