Nuffnang Gadget

May 28, 2015

Majlis Cukur Jambul Aliff...

Assalamualaikum sahabat...
harini baru sempat nak cerita pasal majlis cukur jambul Aliff Zhafran...
Alhamdulilah, selesai dah buat majlis cukur jambul untuk Aliff...
buat kecil-kecil jer.. sempena dengan majlis kahwin makngan Aliff dan Adam...
so, tumpang lah sekali buat majlis cukur jambul dan aqiqah...
cukur jambul ni pun buat sekali dengan sepupu Aliff Abang Nazrin Shah...

tapi yang tak bestnya banyak plan yang tak jadi huhu...
en Ajip tak dapat nak join sangat majlis cukur jambul ni sebab sibuk jadi orang kuat kat rumah mak mertua... 
sebab masa majlis ni orang sedang sibuk masak-masak dan nak jamu jemputan makan tengah hari...
en Ajip kenalah tolong sebab dia tuan rumah...
pastu bila en Ajip takde maknanya banyak gambar yang nan ado...
ambik dari telefon sendiri jer ni huhu...

-- inilah kambing yang di aqiqahkan... Alhamdulilah aqiqah 2 ekor kambing + dengan Nazrin punya jadi 4 ekor semuanya --

sebenarnya sehari sebelum kenduri ni Aliff demam...
sian dia, nak cukur jambul dia demam pulak...
muka pun macam tak happy jer hari dia demam tu...

-- budak nak cukur jambul... dah siap-siap dah dia demam .. excited mama pakaikan dia baju melayu romper hehe --

-- goodies yassin dan kurma untuk jemputan dewasa --

-- goodies coklat pulak untuk kanak-kanak --

-- sebelum majlis mula sempat posing-posing dengan Abang Adam dia --

-- sian dia... mama pujuk-pujuk Aliff jangan nangis yer masa cukur jambul ... muka pun tak ceria sebab demam --

-- masa ni majlis marhaban tengah berlangsung --

dan masa majlis cukur jambul tu tak sempat nak snap gambar... 
ada kat kamera tapi tak banyak sangat...
maklumlah mintak anak buah tolong ambikkan ...

-- Alhamdulilah, selesai dah majlis... sempat la mama posing sekejap dengan anak-anak mama Adam dan Aliff --

ok, nanti Alycia update mana tempah goodies, mana beli romper baju melayu dan mana mama beli nursing dress yang mama pakai tu ...


4 yang komen:

Normi Nieza said...

alhamdulillah..semuanya berjalan lancar..:)

ordinary wawa said...

Cantiklah goodies2 tu. Menarik. Nak buat jugaklah untuk majlis cukur jambul anak nanti. Tapi lambat lagi. Kawen pun belum. Heheh.

Azhafizah Md Nor said...

serba merah temanya..alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar..sian Aliff demam

adianiez AIDA said...

berkenan aida goodies tu :)

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com