Nuffnang Gadget

May 5, 2015

Masak Dengan Penuh Kasih Sayang...

entry lepas bercuti panjang ni mulakan lah dengan entry masakan yang dah ada dalam galeri gambar ni...
sejak Alycia dah start kerja ni, jarang sangat dapat memasak...
balik kerja dah sibuk dengan budak kecik Aliff tu yang sibuk nak menyusu...
pastu nak tidurkan dia...
pastu terbayang nak basuh baju, nak masak...
ohhh pitammm makkkk...
tapi kalau beli pun tak tau nak beli apa dan nak makan apa...
kesudahannya memasak jugak...
tapi menu yang simpe-simple jer buat alas perut...

-- ni menu sayur campur... setiap kali masak sayur mesti Alycia letak udang... sebab Adam suka udang.. kalau letak udang dia siap hirup sekali sup sayur tu --

-- menu sup pakchoy... kali ni letak fish ball... ni pun feveret abang Adam jugak --

-- dah buat sup sayur, masak lah sambal ayam... baru ada geng menu tak pedas dan pedas --



-- ni keli goreng sambal cili api... en Ajip suka masak macam ni kering-kering dan garing-garing... lauk lain dia dah tak pandang --

-- teringin nak makan cekodok pisang sebenarnya... kebetulan en Ajip beli pisang, bolehlah jadi juadah minum petang --
"dah cuti lama ni malas pulak nak start keje.... erkkk.."

5 yang komen:

Ann Ishak said...

cekodok pisang tu mengancam sungguh

syawalsimpsons said...

tahu tak pe..bangun pagi tadi pon macam malas je..hahahhah....tp sup sayur tu mmg geng la kalo masuk udnag atau fish ball..kalo su emmg masuk fish ball..sebab anak2 suke makan fish ball

Farah Waheda Wahid said...

kak alycia, huwaaaa...sedapnyaaa...terus jadi lapar ni...

adda syuhada said...

Kegemaran semua ni..

Azhafizah Md Nor said...

mesti berselera adam makan lauk mama dia masak..banyak lauk favourite adam

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com