Nuffnang Gadget

June 12, 2015

Blog Masakan Paling Popular Di Bulan Puasa...

bila tiba time bulan puasa nanti, mesti secara automatik minat lebih tertumpu pada blog-blog masakan... dekat blog Alycia sendiri pun dah ada link beberapa blog masakan yang popular dan yang menjadi feveret...

jom kita share blog-blog masakan yang menjadi feveret masing-masing ...



semestinyalah blog Mat Gebu ni memang menjadi feveret Alycia... 
kalau pening-pening kepala harini nak masak apa, terjah ajer blog Mat gebu... 
sure lepas tu akan dapat idea apa nak masak... 
lagipun bahan-bahan yg digunakan adalah mudah dan cara masak pun senang...



Chef Hanieliza ni pun blog feveret Alycia suka... ofkoslah chef Hanieliza dah popular kan... dah ada buku masakan lagi... rasanya hampir semua buku masakan Chef Hanieliza yang Alycia dah beli dan kumpul.... takdelah rajin pun nak masak, tapi suka kumpul... sebab nampak senang sangat resepi dan bahan-bahannya... cuma acik ni maleh lobih skit yo haha....



Blog Home Sweet Home milik Ummi Kuantan ni pun blog yang selalu Alycia terjah... memang suka dan terliur (opssss, bukan sekarang... dulu-dulu sebelum puasa hehe) tengok masakan ummi... bestnya alahai bila fikir anak-anak ummi tu... yelah, dapat mak yang terer masak hehe... lagi 1, ummi ni rajin balas komen setiap pengunjung blog dia... 



Kak Ita Masam Manis ni memang tak perlu di pertikaikan lagi...
lagi-lagi siapa yang minat dengan dekoration kek dia yg macam-macam...
kreatif sangat kak Ita ni...
tak lokek ilmu dengan panduan memasak dan menghias kek ...

korang pulak macam mana...
ada tak blog-blog masakan yang korang feveret...
ke korang sendiri pun ada blog masakan...
meh share-share kat sini...
jadi panduan mama-mama moden macam kita ni nak masak di bulan Ramadhan hehehe...
"tiba bulan puasa je tetiba mood nak masak tu dah mari hehe..."

2 yang komen:

adianiez AIDA said...

sama la kita.
kalau google, kuar blog semua di atas.
memang rujuk sentiasa :)

Azhafizah Md Nor said...

memang seronok tengok blog masak masak ni especially decoration dan gambar menu tu..terbaik!

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com