Nuffnang Gadget

June 23, 2015

Menu Ramadan Ke 4 dan Ke 5...

Berpuasa selama 3 hari di hospital memang pengalaman yang tak boleh dilupakan. Walaupun redha dengan semua dugaan yang berlaku, tapi sedih Sebenarnya bila ingat Adam dengan en Ajip yang terpaksa sahur dan berbuka sendiri. Lagi-lagi bila ingat Abang Adam yang baru belajar berpuasa...

Lepas Aliff dah discharge Sabtu haritu, memang start dari puasa ke 4 dan ke 5 Alycia masak sendiri juadah berbuka... walaupun menu simple-simple tapi puas sebab dapat masak untuk suami dan anak. Agaknya macam tulah perasaan mak-mak kita dulu kan...

Ok juadah puasa ke 4



Gulai udang dengan kacang buncis, celur bendi, ikan goreng dan sambal ketuk...

En Ajip ulang-ulang makan malam tu. Rindu agaknya nak makan lauk masak lemak cili api..

Juadah puasa ke 5



Ayam masak kicap, Kailan Goreng Ikan Masin dan Salad Timun dan telur.. salad timun dengan telur tu feveret abang Adam tu...

Untuk harini tak tau lagi nak masak apa. Nak tengok kat blog korang nak carik idea hehe...
posted from Bloggeroid

6 yang komen:

Farah Waheda Wahid said...

tengok gambar pun dah tau kak alycia ni air tangannya memang sedap ni...

syawalsimpsons said...

SEDAPNYA MASAK LEMAK TU....KALO BUAT...PAYAH..SUE SORANG JE MAKAN..TAK NIKMAT...AKOB TAK MAKAN UDANG

adianiez AIDA said...

salad telur :)
sedap nyer!

dya bunga said...

sedapnya sambal ketuk tu..hehe

Eka Tikah said...

ushhh kecur tengok lauk lemak tu. Errr

Azhafizah Md Nor said...

Alhamdulillah seronok tengok family berselera bile makan masakan yang kita masak :)

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com