Nuffnang Gadget

June 26, 2015

Ramadan Ke 7 dan Ke 8 ...

memula start puasa macam semangat nak update setiap hari punya menu...
sampai seminggu puasa dah masuk untuk 2 hari punya haha...
kira aci jugaklah kan...
sebab semangat tengok kat blog masing-masing update menu untuk berbuka...
lagi-lagi kalau dapat masak sendiri...
puas betul rasanya...

ok, untuk hari ke-7 puasa Alycia masak jugak...
tengah hari masa lunch hour tu dah siap-siap pergi pasar...
jem pulak jalan ke pasar...
ramai yang pakat ramai-ramai pergi pasar rupanya...

ok, menu untuk hari ke-7 ...


Gulai Jantung Pisang , sotong goreng tepung, sambal telor pecah dan salad timun dan telor puyoh...
ha, ambik sekali 2 menu telor...

gulai jantung pisang tu en Ajip beli kat opis...
en Ajip kalau time buka memang suka makan gulai lemak cili api...
orang nogori katakan..
eh, i pun orang nogori jugak la...

pastu Alycia beli sotong sebab Adam memang suka sotong...
goreng tepung macam tu lagi dia suka...

pastu en Ajip pulak request nak sambal telor pecah...
lama tak makan katanya...
oh, nak resepi sambal telor pecah kat SINI...
kalau bulan puasa ni makan dengan nasi panas memang layan...
takde lauk lain pun takpe...

pastu nampak pulak kat pasar telor puyuh...
teringat kat Adam dia memang suka telor rebus ni letak sos...

ok, semalam dah cakap siap-siap dengan en Ajip cuti masak...
nak makan kat luar pulak...

bila tanya Adam nak makan apa...
sekejap nasi Ayam Rice Shop, sekejap KFC...
time-time nak buka kalau baru nak pergi tempat macam tu confirm penuh...
last-last papa dia kata jom mapley...
ok layan...

-- ni menu mama Roti Chees Nan dan Ayam tandoori --

-- Adam pulak menu wajib mapley megi goreng... siap cakap takmo pedas, sayur letak carrot je, telor mata .. agaknya mapley tu tak faham bahasa melayu kot, so takdelah carrotnya hehe --

ok, harini tak tau nak masak apa...
jap jenguk kat dapur korang la...


2 yang komen:

syawalsimpsons said...

SUE ARINI PON TAK TAU EN ASBEEN NAK MASAK APA KAT UMAH..HAHAHHA...TAK MENAHAN EN ASBEEN NAK MASAK APA KAN..KIKIKI...NK BERDIRI LM PON X LARAT

Azhafizah Md Nor said...

orang negeri memang suka makan masak lemak cili api tu.Johor pun sama..hihi nak jugak..sedap menu akak ni..masak sendiri memang lagi puas hati

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com