Nuffnang Gadget

June 9, 2015

Tambah Susu Badan ...

sebagai ibu yang menyusu, memang macam-macam cara nak kena fikir untuk tambah susu badan supaya susu badan sentiasa mencukupi dan berkhasiat untuk baby...
risau tau kalau tetiba 1 hari susu down ...
bila dah down tu mulalah kita jadi stress dan bila dah stress tu mulalah susu jadi down...
ehhh, nampak tak ada kaitannya di situ...

so, tak nak bagi susu down kena fikir cara terbaik untuk banyakkan susu...
baru tak stressss...

-- seronok tau kalau sekali pam dapat banyak macam ni dapat 10 oz --

ok, Alycia pernah tanya beberapa kawan yang amalkan penyusuan ekslusif ni macam mana nak banyakkan susu badan...
ada yang suggestkan produk Shaklee iaitu ESP...


kenapa ESP ni bagus untuk ibu-ibu yang menyusu :


1. Bantu beri mereka tenaga yang berpanjangan 

Ini kerana kelebihan indeks glisemik rendah dalam ESP. Penyusuan boleh membakar kalori dari 200-500 sehari. Jika ibu menyusu tidak makan dengan seckupnya bagi memenuhi keperluan kalori harian mereka, ia mungkin juga menjadi penyebab kepada keletihan. 

2. Memberi lebih sumber tenaga protein dan kalsium

Dengan pengambilan ESP, secara tidak langsung ibu menyusu boleh mencukupkan keperluan protein harian. Protein membantu pembentukan sel dan merupakan kandungan yang penting dalam pembentukan susu ibu. 


3. Menjadikan kulit ibu lebih gebu dan cantik.

Ini merupakan satu bonus kepada ibu menyusu. Di samping menggunakan ESP sebagai makanan tambahan, ibu mendapati kulit mereka lebih gebu, halus dan cerah dari yang sebelumnya. Ini kerana protein diperlukan untuk membaiki tisu dan pembinaan tisu baru. Setiap sel memerlukan protein untuk mengekalkan kehidupan.

Tapi perlu diingat, walau apa pun produk tambahan yang diambil untuk membanyakkan susu badan, ibu-ibu jangan lupa untuk mengamalkan konsep "demand & supply" untuk menyokong penyusuan secara ekslusif.

Alhamdulilah, sejak amalkan ESP Shaklee ni Alycia dah kurang rasa letih...
lebih rasa bertenaga dari pagi sampai ke malam...
yelah, kita nikan multitasking, semua kerja pun nak kena buat...

lepas tu dah jarang rasa lapar malam-malam lepas susukan Aliff...
sekarang ni amalkan setiap malam sebelum tidur minum secawan ESP...
perut rasa kenyang sampai ke pagi :)

Bagi korang yang berminat untuk mecuba set ESP Shaklee ini, boleh hubungi kawan baik Alycia iaitu Zabrina. Insya Allah, best price ... 

cakap ajer kawan blog Alycia ;)

so, jangan lupa yer follow Zabrina di Blog dan juga Page Facebook ..

Blog : http://mamazab.blogspot.com/

Facebook : https://www.facebook.com/pages/Zara-Zawir-Vitz/204536566289875?fref=ts

6 yang komen:

Normi Nieza said...

good sharing

syawalsimpsons said...

sue pon amalkan ni dolu....sekarang dah kurang..kikikiki...tp sue suke jugak fikir nak tambah susu...yang penting air 2,3liter sehari, jangan di lupa...N demand n supply kan...

Zabrina Ar said...

Hihi..tq Alycia siapa yg dh cuba n amalkan mesti tak menyesal punya..
nak cuba ESP dan rangkaian produk shaklee yg lain atau nk join organisasi kami?

Whatapps for fast reply
zabrina
012-3553270

Iffah Anuar said...

Tahniah kerana memilih produk Shaklee yang hebat")

adianiez AIDA said...

alhamdulillah, rezeki anak.
tahniah ye sebab gigih nyusu kan anak :)

Azhafizah Md Nor said...

fiza suka consume ESP ni..sedap!

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com