Nuffnang Gadget

July 2, 2015

1st Time Adam Puasa ...

Tahun ni Adam dah 6 tahun...
so, memang dah kena belajar puasa...
lagipun kat sekolah taska Genius Aulad pagi sampai tengah hari memang cikgu wajibkan semua student puasa...
kat taska transit petang dah bagitau cikgu kalau Adam tak larat takpe bagi dia buka...
lagipun 6 tahun masih dalam proses belajar...

Tapi Alhamdulilah, dah 15 hari kita puasa Adam baru tinggal 2 hari puasa...
tu pun sebab duduk kat rumah asyik nak buka petiais jer kejenya,..
last-last terbukak haha...

tapi bila anak belajar puasa ni kena tahan lah kalau dia asyik tanya berapa jam lagi nak buka puasa mama...
lama lagi ke nak buka puasa mama...

dan lagi 1 bila tetiba dia kata nak makan itu ini tu kenalah buatkan...
kesian kat dia baru nak belajar puasa...

Alhamdulilah, time buka puasa dia makan nasi sungguh-sungguh...
kalau lauk sedap siap tambah lagi...

-- ni masa buka puasa kat mapley haritu siap order magi goreng --

dan time sahur makanan dia adalah cococrunch @ honeystar dengan susu strawbery...
itu menu dia dari puasa pertama sampai sekarang...
tak lalu nak makan nasi...

-- sambil makan pun boleh tutup mata --

niat nak puasa pun hafal...
doa buka puasa pun hafal...
Alhamdulilah...
tahun depan Adam dah 7 tahun kena puasa penuh taw ;)



4 yang komen:

Farah Waheda Wahid said...

Alhamdulillah, gembira aunty lihat perkembangan adam...

Azhafizah Md Nor said...

Alhamdulillah..bagus abang adam ni

syawalsimpsons said...

muka ngantok je adam..kikikiki...bguih la adam ni..

Mime MF said...

sahur pun mata masih pejam..hihi comel la budak2 kalau berpuasa..

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com