Nuffnang Gadget

July 13, 2015

Buka Puasa Di Pizza Hut...

ni masa Khamis lepas...
kebetulan Alycia dan en Ajip cuti sebab ada follow-up Aliff di Hospital Putrajaya...
masalah berat badan dia dan masalah broncholiatis jugak...

so dah alang-alang dua-dua cuti, Adam kata nak buka puasa kat pizza...
amboi Adam, pandai-pandai je buat plan...
dia kata dah lama tak makan pizza...
yelah-yelah, kesian kan dia dah puasa...
bagi lah reward kat dia makan pizza...

tak pergi jauh pun, pergi IOI City Mall je...
lagipun plan shoping baju raya Adam dan Aliff sekali...
malas nak bersesak-sesak time weekend nanti...

kitaorang sampai kat IOI Mall pukul 5.00 petang...
tak ramai pun orang...
aman sikit nak shoping...

sebelum shoping tu pergi kat Pizza Hut dulu book tempat dan order...
nanti senang datang terus makan je time buka nanti...

-- see muka abang Adam, excited dapat makan pizza... nak pizza nak spageti jugak.. last-last makan pizza banyak, spageti tak makan --

-- papa melayan anak makan --

-- budak kecik sorang ni mama kena layan --

sekarang ni kalau plan nak buka puasa kat luar, dah ready bawak bubur Aliff sekali...
sambil-sambil nak tunggu buka tu suap dia makan dulu...
kalau tak kang dia sibuk nak ambik semua barang atas meja tu...

ada kes kat sini... budak kecik ni punya hal lah....
sambil dukung dia tu sempat dia capai pinggan pizza atas meja tu...
panggggg, pecah berderai...
dengar satu Pizza Hut....

mama dan papa buat muka slamber macam takde papa berlaku...
adoiii, malu mama dik oii...
nak balik tu jumpe manager dia cakap Aliff pecahkan pizza...
tanya nak bayar berapa...
nasib manager tu baik hati kata tak payah bayar...


3 yang komen:

Nad MamaZN said...

dapnya pizza!
adoi, aliff, naseb mama n papa rileks je cover anak heheh

adianiez AIDA said...

wah! rabu mcm nak berbuka pizza hut la plak.
secret recipe dah...
old town white coffee dah...

Azhafizah Md Nor said...

sedapnya..lama jugak tak makan pizza..hehe..Aliff dah aktif dah tu..

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com