Nuffnang Gadget

July 1, 2015

Cerita Ramadan Ke-13...

Cerita 13 Ramadan...
Ramadan ke-12 tu beli lauk kat kedai...
ayam masak kicap dan sambal udang petai...
pagi tu kena cery-bery huhu...
asyik ulang-alik ke toilet jer...
tulah 1st time beli lauk dan terus kena cery-bery...
tobat dah tak nak beli lauk lagi...
rela masak kalau tak sempat simple-simple goreng telor pun takpe janji masak...
bukan Alycia je yang kena, Adam pun sama...
sian Adam tapi dia puasa penuh ...
good boy anak mama...

so, tengah hari tu tanye en Ajip...
nak masak apa buka nanti... tak larat rasanya sakit perut...
en Ajip cakap masak simple-simple pun takpe...
mee goreng pun boleh...


tulah dia juadah buka puasa semalam...
mee goreng dan ayam drummet goreng...

ehhh, bertambah jugak en Ajip dan Adam makan...

pastu semalam ada jualan Puspanita di ofis...
tengok ada 1 booth tu jual Rendang Maman dari Gemas, Negeri Sembilan...
terliur pulak tengok... beli 1 bekas RM 10...


sedapnya lak aiiii...
siap sahur pun makan lauk ni...
eh, korang pernah makan rendang maman...
actually kalau kat Negeri Sembilan belah-belah Rembau Gemas tu memang femes dengan rendang ni...

biasanya kalau time buka buat air sejuk air cincau ke laici ke...
tapi sebab semalam sakit perut kena minum air panas...
eh, tapi aii tak minum ais tau...
sebab masih breastfeed nanti tak naklah memudaratkan baby...

  

Alycia minum Mineral Coffee...
Kebaikan Mineral Coffee ni mengandungi kandungan mineral yang tinggi yang diperlukan oleh badan...
takde cafain, takde gula...

Lepas tu balik kampung minggu lepas Adam sibuk suruh bawak balik durian...
nak makan kuah durian...
amboi Adam baru je blajar puasa tapi selera mengalahkan orang besar...
tak sempat nak buat sebelum berbuka...
lepas buka masakkan kuah durian... eh orang panggil santan durian ke...

  

tadaaaa.. dah siap...
panas-panas makan dengan roti sedap...
pagi tadi letak dalam bekas sikit bagi kat Cikgu taska Aliff dan Adam...

ohhh harini tak tau lagi nak masak apa...


3 yang komen:

syawalsimpsons said...

ni salah alycia...sue dah terliuq dengan bubur derian ni..nak minta akob carik...nak minta akob masak mee goreng la hari ni....

Normi Nieza said...

simple xper janji kebersihan terjamin..:)

Azhafizah Md Nor said...

sedapnya mee goreng tu..rendang maman? first time dengar maman buat rendang. biasa goreng gitu je

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com