Nuffnang Gadget

July 6, 2015

Happy 6 Months Aliff ...

Harini 6.7.2015 ~ genap usia Aliff Zhafran 6 bulan...
Alhamdulilah, syukur ke hadrat Ilahi...
anak mama membesar dengan sihat...

-- gambar semalam dengan Abang Adam --

walaupun baru-baru ni kami masih terkejut jugak sebab Aliff kena warded sebab Bronchiolitis (jangkitan kuman di paru-paru), tapi ada hikmahnya...
mama dengan papa lebih alert akan kesihatan Aliff...
tak boleh bagi Aliff terdedah dengan habuk, asap rokok, tempat sejuk-sejuk...
dulu mama tak kisah pun sebab mama ingat anak mama kuat...
tapi kini mama lebih alert...

ok, semalam pun mama dah start train Aliff makan solid food...
ikut nasihat doktor bagi 4 day rules...
semalam start dengan bubur nasi + susu badan...
berselera Aliff makan...
bagi sikit dalam 3 sudu besar dulu...
habis Aliff makan...
Alhamdulilah, nampaknya Aliff dah ready nak makan dah...
harini pagi-pagi mama dah bangun siapkan  bubur Aliff untuk bawa ke taska...
takpe, walaupun mama rasa dah tak cukup tidur tapi mama happy anak-anak mama sihat...

-- muka kenyang lepas makan --

Perkembangan 6 bulan start hari Sabtu haritu Aliff dah start meniarap ke depan ...
ha, siap lah lepas ni dia tawaf 1 rumah...
abang Adam pund ah takut sebab dia leka-leka main lego tetiba Adik ada kat sebelah...
cepat-cepat sorokkan lego dia ...

lepas ni Aliff akan jadi mop bergerak mama kat rumah hahaha...
ok, nanti mama cerita lagi perkembangan Aliff ...


2 yang komen:

Azhafizah Md Nor said...

Kejap je Aliff dah besar..happy 6thmonthsary Aliff

adianiez AIDA said...

aliff akan tolong abg susun lego la pasni ekk.
moga aliff sihat walafiat selamanya ye syg...

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com