Nuffnang Gadget

July 2, 2015

Ramadan 14 Yang Simple Jugak...

oh Ramadan 14 tak tau nak masak apa sebenarnya...
kat dalam petiais ada ikan bawal dengan ikan merah...
blank sekejap takde idea...
balik jemput Adam kat taska tanye kat dia Adam nak makan buka apa...
terus Adam jawab nak makan nasi gorenglah mama...

so, menu is Nasi Goreng...
ikut jerlah tekak anak sebab dia dah puasa kan...
tekak mak-mak ni tak kisah sangat...
janji dapat makan...
tanya papa dia ok ke tak makan nasi goreng...
papa kata ok jer...

-- udang semua takde... letak carrot dengan fish ball jer dan telur tabur --

-- lagi sekali gorengkan ayam drummet --

-- dan buah anggur takde biji sebagai pencuci mulut --

lepas tu dekat-dekat nak buka dengar orang bagi salam...
terkejut jugak rasanya takde sape-sape janji nak buka kat rumah...
tengok jiran sebelah rumah datang nak sedekah kuih...
Alhamdulilah, murah rezeki...

-- kuih-muih jiran sebelah rumah bagi --

Alhamdulilah, #syukurselalu...
harini takde idea lagi hehe...


4 yang komen:

syawalsimpsons said...

alhamdulillah...baguih jiran memberi kan..sue jiran nak pandang muka bila kuar umah pon payah..mmmm...bior la kan....sue arini request sup ayam ngan kangkung masak kicap kat akob

atiqah mutaza said...

akk buat kan saya rasa kelaparan hehehe

Farah Waheda Wahid said...

kak alycia, simple itu sedap...

Azhafizah Md Nor said...

kalau family kecik ni senang masak apa pun boleh..macam fiza berdua lagilah senang masak je ape yang ada..

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com