Nuffnang Gadget

August 14, 2015

Jamuan Raya Tadika Abang Adam...

Hari Khamis lepas tadika Abang Adam buat jamuan raya...
hari Isnin lagi dah sibuk cakap nanti cikgu suruh bawak makanan pergi sekolah...
mama buatkan makaroni goreng ehhhh...
amboi request, belum apa-apa lagi tapi dia dah sibuk suruh mama masak makaroni goreng...

tapi hajat Abang Adam nak bawak makaroni goreng tak kesampaian...
bahan-bahan sayur ayam smua dah beli...
sekali kat kedai bawah tu pulak makaroni abis...
nak tak nak gantilah makaroni goreng dengan mee goreng...

pagi tu dah siap-siapkan bekal dia bawak pergi tadika...
mee goreng + kuih raya letak dalam mangkuk tingkat senang nak bawak...
lupa pulak mama nak snap gambar mee goreng...

-- siap berbaju melayu bersamping bagai... pegang siap-siap bekal dia... kata mama hantarkan kat depan pintu taska taknak.. nak bawak sendiri... dah besar Abang Adam --

pastu teacher dia ada share picca gambar ramai-ramai...



mewang kelas Abang Adam tak ramai pompuan...
ada 3 orang je...

bila tanya Abang Adam kenapa tak pakai songkok...
jawabnya yelah sebab tadi main dengan kawan-kawan... 
songkok letak dalam beg...
tak hensem sungguh abang ...


4 yang komen:

Farah Waheda Wahid said...

handsome abg adam...

zarena heeney said...

hehehehe ada jugak gambar dlm kelas..
umar cikgunya nak snap gambar takmo...

Azhafizah Md Nor said...

abang adam dah besar dah..dah pandai jaga diri dia..makin bergaya

nur farahain said...

bestnyaaa sambutt raya..

http://akuainkausiapa.blogspot.com/

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com