Nuffnang Gadget

August 20, 2015

Projek Kek Coklat...

ni cerita masa raya lepas...
en Ajip request kat bini dia ni buatkan kek coklat nak bawak jamuan raya ofis...
adehhh, dah lama rasanya tak buat kek coklat ni...
so, sebelum membuat kek kena readykan semua bahan dulu...
gigih mencarik bahan-bahan kek kat Kedai Bakery Makcik kat Bandar Baru Bangi tu...

-- bahan-bahan kek semua dah ready dah --

en Ajip request nak bawak 2 biji kek...
amboi sekali 2 biji yer papa haha...

-- nasib ada pembantu cilik yang rajin nak tolong mama dia memutar ketar --

-- ok ni kek dah ready untuk papa dia ... tinggal nak kukus je ni --

resepi kek ni nanti Alycia share kat lain entry yer...
terlupa nak bawak resepi hehe...
memang resepi ni mudah dah senang...

selain daripada kena buat kek untuk en Ajip, ada pulak special request dari Abang Adam suruh buat kek untuk dia sebab dia nak letak gambar Ultraman...

Ultraman ni gula yang dah siap bentuk Ultraman...
tu yang semangat malam tu tak tido nak tolong mama buat kek...

-- semangat masukkan dalam cawan kek coklat dia --

-- papa dia pun kena tolong jugak buatkan kek untuk Abang Adam biar cepat siap... kalau tak kang dia taknak tido hehe --

-- cupcake Abang Adam dah siap... ha tulah Ultraman yang Alycia bagitau tu --

-- siap dah kek Ultraman Abang Adam --

kalau macam ni nanti birthday Abang Adam mama dah tak payah tempah kek...
mama dah bole buat kek Ultraman dah untuk Abang Adam...
jimat-jimat hehe...


3 yang komen:

Roziah Muhammad Nor said...

sedap nih kalau letak pulak sos coklat.

Azhafizah Md Nor said...

sedap ni..penuh dengan coklat

Nurul Aula A'Akif Fadzil said...

memang best heheh mommy dia rajin.
Tak sabar nak buat jugak ni

Petua Hilangkan batuk paling sempoi

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com