Nuffnang Gadget

October 30, 2015

Adam Join Kejohanan Takewando...

Ni cerita dua minggu lepas...
Abang Adam join kejohanan takewando...
Astral Poomsae Takewando Championship 2015...
memula macam tak percaya betul ke dia nak join ni...
tak takut ke... kang nangis macam mana...
adoiii, macam-macam yang mama fikirkan...
siap tanya Abang Adam banyak kali betul ke Abang nak join ni...
"betul mama... kawan-kawan Adam smua join.."
dia kata...

so, kak Alycia dan en Ajip hantar jugak pagi Sabtu tu pergi kat Dewan Komuniti Presint 11...
sampai-sampai tengok beratur mak bapak bawak anak memasing...
untuk sesi pagi ni adalah untuk budak umur 4,5 dan 6 tahun...

-- nilah kawan baik Abang Adam kat skolah... Hafiey dan Adam Naufal... geng bas skolah --

-- masa ni tengah berkumpul untuk tunggu que buat performance depan juri.. tengok Zhafran nak join jugak  --

-- mak-mak yang sentiasa bagi support walaupun kena kendong anak.. nasib ada geng-geng merayap yang join Tini dan Mona --

ok, untuk budak-budak 4, 5 dan 6 tahun ni dia orang takdelah nak kena berlawan ke apa...
just buat basic skill macam yang diajar oleh master diaorang...
masa Abang Adam perform mama tengok dari jauh je sebab tengah tidokan Zhafran...
papa yang duduk depan-depan bagi support...
tapi papa tak ambik gambar, ambik video...

tapi Alhamdulilah, Abang Adam perform bagus kot so dia terpilih antara 8 the best and kena buat final performance sebelum nak pilih dapat emas, perak dan gangsa...

akhirnya Abang Adam dapat gangsa ...
takpelah abang, mama tetap bangga dengan abang...

-- masa naik atas pentas dapat medal --

-- syahdu pulak mama tengok gambar ni... sebab Abang Adam dah besar rupanya --

-- semua peserta 6 tahun lelaki --

-- gambar kenangan dengan Abang --

-- walaupun dulu papa Abang zaman kecik-kecik kaki gaduh, tapi biarlah abang gaduh-gaduh beretika hahaha --

-- mama bangga dengan Abang --

so, lepas ni Insya Allah ada performance skali lagi untuk grading ke tali pinggang kuning pulak...
chayok-chayok Abang Adam...



4 yang komen:

dya bunga said...

tahniah..bagusnya..kecik-kecik dah dapat medal...

aeinna Musa said...

HI SI COMEL..AUNTY DULU JOIN TAEKWONDO JUGA.HEE

Sally Samsaiman said...

Sally jalan-jalan sambil follow :D
Seronok gilaaaaa! Hihihi…syok je baca

Azhafizah Md Nor said...

Tahniah Abang Adam

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com