Nuffnang Gadget

October 29, 2015

Kempen MOH Exlusive Breastfeeding...

Alhamdulilah, rezeki akhir Oktober 2015...
dapat 2 kempen baru dari Nuffnang...


MOH - Exclusive Breastfeeding : 2 iklan
F&N Meadow Gold : 2 iklan

Bila nampak je Iklan MOH Exlusive Breastfeeding ni memang Kak Alycia orang pertama yang akan klik...


sebab kak Alycia salah seorang breastfeeding mom...
Alhamdulilah, dah 9 bulan Kak Alycia susukan Zhafran secara ekslusif...
memang rezeki dari Allah dapat susukan Zharfan sampai sekarang...
masa Abang Adam dulu Kak Alycia hanya dapat susukan selama 3 bulan jer...
lepas tu dah give up dah...
terus susu takde dan terus Adam minum formula milk...
tulah orang kata nak menyusukan anak ni pun ada rezeki masing-masingkan...

So, bagi ibu-ibu yang masih menyusukan anak secara ekslusif teruskan lah selagi mampu...
sebab banyak sangat manfaatnya untuk kita dan anak itu sendiri...

tapi bagi yang takde rezeki nak susukan secara ekslusif, jangan sedih...
yang penting kita dah berusaha berikan yang terbaik untuk anak kan...
hanya Allah yang lebih mengetahui...
yang penting kita besarkan anak-anak kita dengan penuh kasih-sayang...

-- my happy baby --

so, jom kita sama-sama sokong kempen MOH Exlusive Breastfeeding...
Klik SINI...

Kementerian Kesihatan Malaysia melancarkan kempen penyusuan badan atau Breastfeeding Campaign bagi menggalakkan breastfeeding untuk mengelakkan serangan kanser payudara di kalangan para ibu. Kempen ini juga menerangkan manfaat kesihatan terhadap bayi yang diberikan penyusuan badan. Kempen juga menggalakkan para suami menyokong para isteri melakukan breastfeeding.

tahniah juga kepada Nuffnang kerana sama-sama memberi kesedaran kepada kita semua tentang kepentingan breastfeefing ini ;)



4 yang komen:

Nao Mei said...

cik akak pun dapat juga...tahniah...alhamdulillah rezeki

Mia Liana said...

wahhh... tahniah ya... masyukkkk lepas ni

pstttt.. terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #19 dan blog ini tersenarai dalam http://www.mialiana.com/2015/10/senarai-url-blog-19.html

adianiez AIDA said...

yup. iklan MOH pun joget2 kat blog aida.
sesuatu yg bagus :)
menggalakkan bf.
support bf.

Azhafizah Md Nor said...

Tahniah kak

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com