Nuffnang Gadget

October 17, 2015

Layan Mapley...


ehh sape kata kak Alycia taknak makan kat mapley...
komplen-komplen harga mahal...
takdelah, kak Alycia ok jer...
sesekali tu i is ok jer...
takdelah selalu pun...

dulu-dulu masa bujang kak Alycia tak suka makan kat mapley tau...
tapi bila berkawan dengan en Ajip, pastu lepas keje dating pun kat Mapley terus sampai sekarang makan kat mapley hehe...
kenangan betul Mapley Temiang Corner masa tu...
tempat dating Kak Alycia dengan en Ajip...
kalau orang Seremban mesti tau mapley tu kat mana...

mapley ni pun ada sejarah jugak...
masa pregnenkan Abang Adam pun suka sangat layan mapley especially roti canai...
rasanya seminggu mesti dua tiga kali duduk kat mapley...
sampaikan dah bukak jalan 3cm pun sempat lagi ajak en Ajip makan roti canai kat mapley jap...
pastu baru pergi hospital terus tahan kat wad hehe...
tulah Adam tu suka sangat makan kat mapley...
roti canai, megi goreng tu feveret dia...

kalau cuti Sabtu Ahad kadang-kadang tak tau nak sarapan ape, terus siap-siap pergi mapley...
ha pilih lah kau nak makan apa...
roti canai ada, roti bom ada, nasi lemak ada, megi goreng ada...

-- last week layan makan roti sardin kat mapley --

-- budak kecik tu pun dah diajar duduk kat mapley... cuma roti canai jer tak belajar makan lagi --

kalau korang tak tau nak sarapan apa harini moh la kita ke mapley hehe...


happy weekend u alls ;)


4 yang komen:

Ann Ishak said...

saya tau sangat temiang corner tu dekat mane, selalu lepak dekat situ jugak :)

QasehnyaRania said...

suka tosei je kalau lepak mapley.
zaman bujang slalu gak tapi sjak kawin jarang sbb suami x suka

Azhafizah Md Nor said...

fiza memang tak makan kat mapley..tapi kalau ade orang ajak okay je. :)

adianiez AIDA said...

dulu masa muda mudi selalu sebut 'mapley' :)
skang da beranak pinak agak malas nak ke mapley...

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com