Nuffnang Gadget

November 20, 2015

Adam dan Pertandingan Mewarna...

Sempena Festival Buku Islam Antarabangsa Putrajaya 2015 pada 1 November 2015, telah berlangsung pertandingan mewarna untuk anak-anak taska...
Taska Adam antara salah 1 taska yang terpilih untuk menyertainya...
dan Adam adalah salah seorang peserta...
memula dia balik tunjuk surat macam tak percaya je...
tanya betul-betul kat Adam betul ke teacher pilih Adam masuk pertandingan mewarna ni...
sebab dah tau sangat dia bukanlah seorang yang kreatif mewarna...
kaler pun nak cepat siap... camno hehe...

tapi as a parent kita kena bagi support kat anak-anak...
bagi dia enjoy dan excited join aktiviti macam ni...
bagi dia ada suasana untuk bersaing antara mereka...
dalam situasi yang sihat betul tak...

-- ni masa memula start pertandingan tu ... khusyuk mewarna --

-- sekejap-sekejap tanya mama cantik tak Adam kaler... mama tetap kata cantik Adam --

-- mama tetap nak interframe sama hehe --

dan selepas selesai acara pertandingan mewarna tu, semua peserta dan ibubapa di bawa ke khemah utama...
rupa-rupanya ada jemputan istimewa iaitu Ustaz Don Danial yang akan menyampaikan ceramah dan sampaikan hadiah kepada pemenang...


memula tunjuk gambar ni kat group whasup family semua tak percaya tu Ustaz Don...
diaorang cakap selalu tengok Ustaz Don pakai serban hehe...

harini Ustaz Don datang sempoi je...
dia datang bawa family dan anaknya sekali...
comey anak dia... tak snap pulak gambar...

Pemenang dipilih antara 10 terbaik...
Adam takde rezeki menang hadiah utama, dapat hadiah saguhati je...
dapat hadiah buku cerita daripada Synergy Ilmu...
syukur Alhamdulilah...

walaupun tak menang, tapi dapat bergambar dengan Ustaz Don pun okeh...
;
;
;


asyik tanya kenapa UStaz tu boleh masuk tv...
macam mana dia masuk tv...
macam mana dia boleh keluar dari tv...
adoii, penat mama nak jawab Adam...


3 yang komen:

nila anggraini said...

Wah seronoknya kalau bokeh join sekali. Boleh jumpa ustaz Don pulak tu....hihi

Azhafizah Md Nor said...

okaylah tu ada pengalaman adam masuk contest.

adianiez AIDA said...

sempoi nyer ustaz don.
terbaik la :)

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com