Nuffnang Gadget

November 24, 2015

Entry Masak-Masak - Part II...

minggu ni start lah entry dengan entry masak-masak....
baru semangat sikit nak update blog bila tengok makanan haha...
lagi-lagi time lunch hour ni kan...
terus jadi laparrr....

nampak dalam henfon banyak pulak gambar makanan...


ohhh ni haritu en Ajip beli gulai cendawan kukur...
lama betul tak makan cendawan kukur...
lepas tu kat rumah kak Alycia goreng ikan bawal pastu tabur bawang dan karet atasnnya...
jimat dah lauk sayur 1...
kalau buat macam ni Adam suka sebab dia kan peminat karet...
tambah lagi 1 lauk telor dadar...

-- Sayur Pakchoy Sos Tiram --

menu ulang tayang jugak...
kalau dulu tak letak karet, kali ni masak letak karet sebab Abang Adam suka karet...


pastu tambah lagi 1 lauk goreng ikan sardin...
pastu minyak lebih ikan tu tinggalkan sikit dalam kuali...
goreng garing bawang besar, bawang putih dan cili api hiris nipis...
pastu tabur atas ikan goreng tu...
ni kes malas nak tumbuk cili buat sambal haha...

-- Pajeri Terung --

alkisahnya balik rumah Nekma, pastu Nekma cakap lama tak makan pajeri terung...
pagi Ahad tu pergi pasar beli terung, santan dan kerisik...
masakkan pajeri terung untuk Nekma...
Nekma puji kata kak Alycia dah pandai masak pajeri terung macam Nekma masak hehe...


Nekma pulak goreng ikan keli garing-garing...
gaul dengan sambal cili api...
yammehhhh...

-- Makaroni Goreng --

Abang Adam ada jamuan akhir tahun kelas dia...
cikgu dah wasup dah bagitau ada potluck...
so kenalah bawak something untuk makan-makan...
Abang Adam ni dia akan request menu apa dia suka makan...
ha, dia request makaroni goreng...
gigih mama bangun pagi-pagi masak makaroni goreng untuk potluck Abang Adam...
balik dari sekolah cakap kat mama kawan-kawan Adam makan makaroni mama masak...
semua kata sedapppp...
amboi Abang Adam, ayat tak ingat hehe...

-- Waffle Banana Split --

ni bukan menu masak-masak...
ni menu makan-makan...
dah lama tak makan waffle kat Alamanda ni...
teringin pulak nak makan...
sedap pulak tu...
tebal betul waffle kat Alamanda ni...
sesuai dengan harganya RM 9.00++...

okeh, cukuplah tu...
bolehlah bagi idea kot-kot nak masak apa petang nanti...
ehh, pening kan kita ni jadi mak-mak nak masak apa hari-hari...
tengok kawan-kawan share menu hari-hari macam ni ada jugak idea kan...
oklah, Kak Alycia nak jenguk blog korang pulak nak tengok masak apa...
petang kang tak tau nak masak apa ni...
byeeeee ;)


4 yang komen:

Normi Nieza said...

Sdapnya

Azhafizah Md Nor said...

masak yang senang² simple tu sedap..kalau campur sayur sekali memang jimat 1 lauk sayur :)

syawalsimpsons said...

mmg sedap semua menu

adianiez AIDA said...

aida da sekali rasa cendawan kukur.
adik beli kat member dia.
mak masak kari dgn kerang.
sedap!!!

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com