Nuffnang Gadget

January 19, 2016

Decoration Bilik Belajar Adam...

weekend haritu kemas bilik Abang Adam...
sebelum ni bilik tu penuh dengan mainan, memang jadi bilik mainan pun...
tapi sejak Abang Adam dah sekolah darjah 1 ni, kadang-kadang macam susah pulak nak buat homework kat rumah...
buat kat bawah kang adik dia kacau...
so, plan dengan en Ajip nak beli meja tulis 1 untuk Abang Adam...

bilik tu mana-mana mainan yang rasa-rasa tak pakai buang dah kat tempat sampah...
eh, tak buang, letak je kat tepi tu...
sapa-sapa nak boleh ambik...
tinggal mainan yang Adam sayang nak buang dengan yang lori besar-besar...
turn adik dia pulak nak main...

-- ha, baru kemas sikit bilik ni bila mainan dah tinggal sikit... kat rak tu koleksi lego Abang Adam.. tu paling dia sayang tu tak kasi adik dia ambik --

yang lori besar-besar tu dah bagi kat adik dia main dah...

-- inilah meja tulis yang beli kat AEON... suka meja ni sebab ala-ala macam kat IKEA punya.. ada 2 bangku kecik untuk Adam dan Zhafran --

-- atas almari ni pun dah kemas letak gambar konvo Abang Adam dengan alat tulis dan toiletries --

-- posing skit kat meja belajar baru --

ingat tahun ni nak tukar langsir bilik ni nak cari tema Cars pulak...
sebelum ni tema Mickey Mouse ...
ada sikit-sikit lagi nak touch up bilik ni...
nak beli penggantung kat dinding tu nak gantung koleksi cap Adam...
dengan nak beli kabinet baju untuk Zhafran...

rasa suka bila bilik ni dah lapang...
senang sikit mama nak kemas...


3 yang komen:

Nad MamaZN said...

comey.. kemas jek :)

MG schmidt said...

Krusi byk meja tu adik pun boleh join blaja skali tu :)

Azhafizah Md Nor said...

semangat abang adam nak belajar bilik dah kemas

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com