Nuffnang Gadget

February 26, 2016

Ketam Telor Masin By Chef Ajip...

masa kak Alycia kat ofis tetiba dapat wasup dari en Ajp...
teringin lah nak makan ketam telor masin...
sedappp ya amat...

kebetulan masa makan malam kat Restoran Ikan Bakar Pantai Jeram tu request jugak nak ketam telor masin, tapi menu tu takde...
yang ada ketam sambal jer...

terus wasup kat en Ajip balik belilah bahan, kat rumah ada telor masin jer...

terus en Ajip cakap okeh nanti dia google resepi, pastu beli bahan dan pastu dia kata dia nak masak...
ha, biar betul dia request nak masak...
terus tepuk tangan dalam hati haha...

-- see, tangan en Ajip yang memasak... memang betul menu ni dia yang masak, kak Alycia cuma guide macam mana nak basuk ketam, macam mana nak lumur ketam.. Yang lain-lain Chef Ajip yang buat --

nilah hasilnya Ketam Telor Masin By Chef Ajip...
;
;
;


serius, sedap sangat resepi ni...
senang pun senang...
tengkiu lah pada yang share resepi...
okeh, nanti kak Alycia share resepi yer...


3 yang komen:

mama tisya said...

fav menu ni..tu la kt jeram tu tkde..dlu pegi mkn situ pn nk order menu ketam telur masin tp tkde

Azhafizah Md Nor said...

sedapnya..nanti nak try masak jugaklah

adianiez AIDA said...

wow best nyer :)
memang la terbaik.

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com