Nuffnang Gadget

February 25, 2016

JJCM : Makan Malam Di Restoran Ikan Bakar Pantai Jeram...

Kak Alycia pernah makan sekali di Restoran Ikan Bakar Pantai Jeram ni...
tu pun ikut en Ajip dan kawan-kawan ofis dia...
kawan-kawan ofis en Ajip lah yang rekemen kalau nak makan seafod dengan harga yang murah, fresh dan sedap trylah makan di Jeram...
memang puas hati...

ni kejadian masa cuti Thaipusam Januari lepas...
disebabkan cuti 3 hari, hari Sabtu malam tu plan makan di Jeram...
lepas tu jauh nak balik Putrajaya kita check in hotel kat Klang...

kalau siapa yang tak tau Jeram ni kat mana, dekat area Meru sana...
ha, memang lalu Meru pun lepas tu ikut jerlah sign board tunjuk arah ke Pantai Jeram...

memang banyak restoran makan laut kat situ...
tapi en Ajip prefer Restoran Ikan Bakar Pantai Jeram...
memang dah pernah try makan sekali dulu, memang kena dengan tekak...

sampai dekat pukul 8.00 malam memang orang tengah ramai...
nasib ada meja kosong...

-- bukti dah sampai hehe --

malam tu pilihan kami adalah Ikan Pari Bakar, Ketam Masak Sambal, Udang Goreng Mentega, Sotong Goreng Tepung, Kerang Bakar dan Sayur Campur...

Menu untuk 3 orang makan...

dan bila makanan sampai...
tadaaaaa...
;
;
;



penuh 1 meja untuk kami 3 orang makan...
memang habis semua lauk...
Abang Adam lah yang banyak makan udang, ketam dan sotong...

Alhamdulilah kenyang...
nak tau brape harga untuk kesemua makanan tu + nasi putih + air???

RM 98++...

ha, murah kan...
dan yang penting sedappppp ;)
Kak Alycia rekemen kat korang yang nak cuba tempat makan yang baru...



6 yang komen:

Nad MamaZN said...

kak alycia, kami yg dekat pun x sampai lg. hehe.. nnt nak try gak la. tgk aliff elok jek dok diam tu. harapnya zaed diam camtu gak la nnt hehe

mama tisya said...

pernh mkn juga sini...sedap juga tp kt sini menu ketam telur masin tkde

Norhayati Mohd Isa said...

Memang murah Alycia..
Akak pun pernah makan di sini..
Lauk pauk yg fresh tu yg buat sedap sangat..
Macam nak mengulang makan kesini ajer..

adda syuhada said...

terliurrrr..sedap nyeeee

Suriaamanda said...

murahnyaaaa......nampak sedap

adianiez AIDA said...

pantai jeram kat mana ekk?
murah tu. kalau tgk betapa la meriah nyer lauk.
kat melaka ni pun kalu gitu atas RM100.

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com