Nuffnang Gadget

February 4, 2016

Percutian : Pulau Pangkor - Part I ...

ok, harini barulah kak Alycia berkesempatan nak update pasal cuti-cuti ke Pulau Pangkor bulan 12 tahun lepas...
actually kami pergi bercuti ni pada tarikh 18 - 21 Disember 2015...
ingat tak 18hb tu hari apa, ha besday en Ajip...
suka sangatlah dia tarikh bercuti sama dengan besday dia...
siap cakap bercuti sempena besday huhu...
oh sebenarnya bukan family kecik kami yang bercuti ni...
bercuti ni pergi ramai-ramai dengan ahli keluarga Enoh Generation...
Enoh tu sempena nama arwah atok dalam family kami...
so, pakat-pakat lah ramai-ramai sepupu sepapat makcik-pakcik pergi bercuti...
adalah dekat 30 orang macam tu...
memang meriah....

kali ni kami naik feri kat Marina Island...
sebab adik ipar orang Perak, so dia dah biasa dah area tu...
dia yang bagitau kalau naik feri area Marina Island tak lah sesak sangat macam kat Jeti Lumut...
kat sini feri ada setengah jam sekali...
dan naik feri dari Marina Island tak lama pun nak sampai ke Pangkor, 10 minit jer...
macam baru jer nak rasa aircond dalam feri tetiba ehhh dah sampai...
ha, macam tulah dekatnya hehe...

-- selfie dulu dengan besday boy --

-- sementara nak tunggu feri sampai posing dulu kat Marina Island ni --

ni baju merah ni baju tema Enoh Generation...
memang pakat-pakat pakai baju sama semuanya...

-- view di Marina Island --

-- posing dengan adik-adik dan Nekma... yang tudung biru adik ipar Moknah, pastu adik yang bongsu Acu, pastu mama Kak Alcyia Nekma, pastu adik yang No. 2 Umi. Kak Alycia no 1 --

-- besday boy dan hero-hero besday boy --

ok, sampai di Pulau Pangkor terus ambik cab yang macam van tu...
kat sini cab warna pink...
so, naik lah ramai-ramai selagi muat...
1 trip RM 30 ringgit ...
kat sini kak Alycia stray di Palma Beach Resort...
chalet yang dekat dengan pantai...
nak pergi pantai jalan kaki jer 5 minit dah sampai...

-- inilah family kak Alycia... adik-adik, adik ipar, Nekma dan anak-anak buah.. seronok dapat bercuti ramai-ramai 1 family macam ni --

-- dan inilah family besar Enoh Generation... ada jugak yang tak dapat join, tapi ni pun rasa dah cukup ramai dah --

penuh jugaklah chalet kat situ kami book...
untung tokey chalet tu hehe...

oklah, pasni kak Alycia sambung lagi...
ni baru intronya tau hehe...


4 yang komen:

syawalsimpsons said...

last g pangkor pregnantkan mirza last year

mama tisya said...

meriah cuti rmi2...last pi pangkor ms remaja dlu....lama gile..time tu tgh kes tumpahan minyak so tkde la mandi laut

idzwa kamaruddin said...

wahhh best nyer!~

Azhafizah Md Nor said...

seronok bila berkumpul ramai ramai sambil bercuti ni.

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com