Nuffnang Gadget

March 22, 2016

Makanan Sihat Katanya...

entah apa mimpi entah tetiba dalam troli shoping barang dapur ada item-item makanan yang sihat...
ada salad, ada oat, ada roti full grain....
en ajip pun pelik pandang kak Alycia dua tiga kali...
betul ke ni ma siap tanya haha...

-- ha, ni lah barang-barang makanan sihat yang kak Alycia beli.. percaya tak percaya tak hihi --

entahh, Kak Alycia pun macam tak percaya kenapa tetiba nak beli makanan ni...
tapi rasanya dah berazam nak start makan makanan sihat lepas ni...
lebihkan sayuran hijau, lebihkan makan oat...
ha, macam tulah azamnya...

terus keesokannya semangat buat bekalan di pejabat sandwih tuna...


kawan-kawan ofis pun terperanjat ...
aikk, biar betul...
siap cakap lagi ni makanan sihat, tapi tak taulah kenyangnya bertahan sampai tengah hari ke tak hehe...

-- siap buatkan sandwich untuk en Ajip jugak bawak ke ofis. tetiba en Ajip terharu ada bento dari isteri tersayang hehe --


-- kat rumah pun siap buat salad telor, letak sayuran hijau, mayonis dan thousan island...

en Ajip redha jer ada makanan macam ni kat tumah...
siap cakap lepas tu tak payah beli sayur, makan salad jer...
muahahaha perli ke apa tu papa...

doa-doakan lah kak Alycia akan terus istiqamah mengamalkan makanan sihat macam ni yer ;)


1 yang komen:

mama tisya said...

Bgs mkn salad..suka jugak..tp nasi xleh xmkn hehe

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com