Nuffnang Gadget

June 10, 2016

Rendang Ayam Daun Puding...

ehhh perasan tak...
bila bulan Ramadan ni entry yang paling femes adalah entry masak-masak kan...
bukanlah nak tunjuk chef handal sangat masak...
tapi sekadar berkongsi idea apa yang nak dimasak time berbuka nanti...
asyik-asyik lauk yang sama pun bosan jugak...
macam nilah bila dah jadi mak-mak...
kena fikir selera suami dan anak-anak...
memang suka sangat baca blog-blog yang share resepi Ramadan ni...

oh ya, Kak Alycia balik Kuala Pilah seminggu sebelum puasa...
kalau balik Kuala Pilah memang tak sah tak mintak Mak Mertua tolong masakkan Rendang Ayam Daun Puding...
eh, korang pernah dengar tak daun puding yang boleh dimasak...
Kak Alycia bila kawin dengan en Ajip pun baru tau hehe....

-- ha ni lah ghupanya daun puding tu --

kalau kat rumah-rumah di Kuala Pilah memang ada tanam daun puding ni...
kat pasar or pasar tani pun banyak jual...
cuma kat KL ni je susah nak dapat...

-- tadaaaa, Rendang Ayam Daun Puding siap Wan masak --

air tangan orang dulu memang best lah...
mak mertua aii kan terer masak hehe...

oh ya, Kak Alycia pernah share resepi Rendang Ayam Dau Puding kat SINI...
check it out yer ;)


3 yang komen:

Siti Rohaida Yusof said...

entry masak-masak ni best,..at least ada gak idea nak masak ape hari ni

mama tisya said...

bln puasa mmg entry masak2 byk hehe..jenguk2 resepi kwn2 share...aroma dr daun puding tu lg sodap ayam tu

adda syuhada said...

Salah satu makanan faveret sye nie.. nyum2

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com