Nuffnang Gadget

August 4, 2016

Makan-makan Rumah Nekma...

Hari Ahad minggu sebelum cuti raya abis tu, buatlah makan-makan sikit kat rumah Nekma...
kebetulan adik-adik semua dah balik kampung...
lepas tu ada jugak tetamu nak datang beraya...

so, menu untuk haritu = sup ayam, mee sup, sambal ikan bilis petai, ikan goreng, ketupat dan rendang daging...

-- dah ready dah atas meja, tunggu tetamu sampai jer ni --

-- ni semua cucu-cucu Nekma. ada 2 orang lagi takde dalam gambar. yang besar 5 orang ni kecoh kalahkan 10 orang. tetamu nak makan dia pun sama nak makan --

-- menu makan tengah hari, sup ayam, sambal ikan bilis petai tu win sebab dah muak makan ayam daging dan rendang daging --

-- pecal ni pun salah satu menu wajib kalau kat rumah Nekma --

dah penat-penat makan, petang tu kita petik rambutan...
kebetulan rambutan tengah masak time raya ni ...

-- nasiblah pokok rambutan ni rendah jer, so boleh main petik-petik jer --

-- Kak Alycia pun nak join jugak --

-- seronok Zhafran dapat petik rambutan dengan papa --


2 yang komen:

Normi Nieza said...

sdapnya rambutan..:)

Azhafizah Md Nor said...

sedapnya pecal..dah lama tak makan.

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com