Nuffnang Gadget

September 1, 2016

Aktiviti Merdeka 2016...

 Assalammualaikum...
lama jugak Kak Alycia tak menjenguk di blog...
yelah, blog Kak Alycia ni sekejap boleh bukak, sekejap tak boleh bukak kat opis...

wah, semalam Hari Merdeka kan...
apa aktiviti korang...
Kak Alycia banyak aktiviti unplan dengan anak-anak semalam...
pagi-pagi pukul 7.00 dah bangun kejautkan Adam tengok perarakan merdeka kat tv...
kena ajar anak-anak sejak kecik tentang hari merdeka...

lagipun Adam memang minat tengok perarakan ni especially yang ada askar, ada kereta kebal, ada lori bomba, ada jet pejuang...
sibuk tanya macam-macam...

breakfast ala kadar jer kat rumah sambil tengok tv...
lepas tu plan nak pergi kedai ikan kat Shah Alam...
beli ikan dan beli tortoise...
sibuk Abang Adam nak carik pet...
mentang-mentang baru belajar tentang pet kat sekolah...

-- bila sampai kedai ikan budak kecik ni yang excited --

lepas tu ajak en Ajip lunch...
terus en Ajip bawak kedai waghih Negeri Sembilan...

-- perghh, bila orang Nogori carik lauk Nogori --

lepas tu tengok jam baru pukul 1.00 petang...
awal lagi nak balik...
terus bawak budak-budak ke Farm In The City dekat Seri Kembangan...
belajar tentang binatang...


so, nanti Kak Alycia buat details story lagi...
itulah aktiviti kami sambut merdeka...

eh, korang buat aktiviti apa semalam ;)


2 yang komen:

Nad MamaZN said...

mcm nak g farm in the city lagi jekk.. kak alycia, nnt citer details bab price n condition skrg ek :)

Adlin Mohamad said...

cantik gambar ..
kita pun lama x jengguk blog and komen blog kawan2

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com