Nuffnang Gadget

November 29, 2016

Update Kebun Mini Kak Alycia...

sebelum ni entry bulan Mei 2016 Kak Alycia pernah cerita pasal Kak Alycia dah start kebun mini kat rumah...

boleh tengok entry kat SINI...
tapi takdelah bercucuk tanam kat tanah...
buat kat dalam pasu jer...

ni Kak Alycia nak update pasal kebun mini...

-- pokok pandan dah membesar bagaikan johan --

-- pokok daun kunyit pun dah mengembang. pokok daun puding pun dah besar, dan pegaga Kak Alycia dah biakkan dalam 2 pasu kecik ada pegaga keriting dan pegaga bulat --

-- budak kecik nak interframe kat kebun mini mama hehe --

Alhamdulilah, musim-musim hujan ni lagilah subur pokok-pokok ni...
dan Kak Alycia selalu siram pokok-pokok ni dengan air basuhan beras...
petua orang dulu-dulu nak bagi tanaman subur...
baja original katanya ;)

tengah plan nak tambah kebun mini dengan daun kesum dan daun pudina pulak...

tunggu, nanti Kak Alycia update yer ;)


6 yang komen:

mama tisya said...

wah ada kebun mini

DrCat said...

rajinnya alycia...:) tahniah!

SYANI said...

Rajinnya berkebun.. pokok2 pun nampak segar.

Etuza Etuza said...

Wah hebat berbudi kepada tanah di dalam pasu..berbaloi

Etuza Etuza said...

Hebatnya blog..anda orang Sabah ke?

Azhafizah Md Nor said...

samalah kita tanam dalam pasu je. rumah tak berapa nak ada tanah sebab semua dah bersimen dan tiles je..huhu

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com