Nuffnang Gadget

December 6, 2016

Layan Gambar Makanan...

Assalammualaikum adik-adik dan sahabat-sahabat Kak Alycia...

Eh nak tau tak, sekarang orang dah panggil Kak Alycia = Kekra = Kak Zura ;)

So, Kak Alycia kena start tukar panggilan kat sini...
biar sama jangana ada yang konfius hehe...
start arini nak guna nama Kekra ok tak ;)

bila Kekra dah tak tau nak update apa, ha kluarlah stok-stok gambar makanan yang ada hehe...
Kekra memang rajin update apa yang kekra masak kat IG = @myalycia...
nanti korang follow tau, Kekra approve...

-- Sambal Ikan Bilis Garing Campur Petai --

hui, ni memang lauk feveret ni kalau dah tak tau nak masak apa...
makan lauk ni ajer pun takpe tak payah lauk lain...
sapa setuju dengan Kekra hehe...

-- Cekodok Pisang --

ni feveret Abang Adam...
slalu kalau beli pisang mesti Abang Adam request nak cekodok pisang...


ni menu makan malam ke makan siang tak ingat...
tapi yang paling win = tempoyak colek tu makan dengan ulam pegaga...
ulam pegaga tu petik dari kebun mini Kekra tau...
Alhamdulilah, hasil berbudi dengan tanah ;)

-- Sambal Udang --

Ni menu potluck Kekra bawak masa pergi short trip ke Melaka...
dah lapar makan dengan nasik memang habis sambal udang ni...

-- Spageti Carbonara --

Spageti ke makaroni ke memang feveret anak-anak Kekra...
entah masa pregnen dulu takdelah pulak Kekra mengidam makanan orang putih...
tapi sekarang diaorang suka pulak...
tiap-tiap weekend mesti ada menu spageti atau makaroni ni...

-- Rendang Ayam Campur Daun Puding --

Ni bukan Kekra masak...
Wan pilah yang masak...
adoii, sodap ehhh.. dah lama tak makan rendang ayam wan...
bila nak balik Kuala Pilah ni...


9 yang komen:

mama tisya said...

lprrr tgk gmbr makanan

Normi Nieza said...

lapar tetiba..:)

Ann Ishak said...

kekra, rendang tu yang paling WIN :D

DrCat said...

hehehe kekra gitu..mcm keira knightley kah ? :)

Siti Rohaida Yusof said...

tapi kalau layan sekali makan best jugak...sedapnya

Warisan Petani said...

Pebret sambal udang.
Yang ni dh jadi udang sambal, meriah udangnya.

Azhafizah Md Nor said...

menu sedap sedap ni kak..lagi lagi sambal bilis petai dan rendang ayam daun puding tu

Hasrul Hassan said...

Leh buat buku resepi bergambar ni

Cuti Di Pulau said...

Wow...sedapnya. Memang best sampai rasa nak makan komputer ni plak. heheheh

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com